ΑρχικήsecurityEπιτήδειοι προσπαθούν να υποκλέψουν κλειδιά Steam της Valve

Eπιτήδειοι προσπαθούν να υποκλέψουν κλειδιά Steam της Valve

Fake-Debian-Developers-Are-Trying-to-Get-Steam-Keys-from-Valve

H Valve ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα παρέχει στους προγραμματιστές Debian και Ubuntu ειδικά κλειδιά (Steam keys), με τα όποια θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα υπάρχοντα αλλά και μελλοντικά της παιχνίδια. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αρκετοί επιτήδειοι, προκειμένου να λάβουν και οι ίδιοι ένα  Steam key.

Τη διανομή των κλειδιών Steam στους προγραμματιστές έχει αναλάβει μια ανεξάρτητη εταιρία με το όνομα Collabora, η οποία παρέχει υποστήριξη στην Valve σε θέματα ανοικτού κώδικα.

Ένας από τους υπαλλήλους της Collabora, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αποστολή των κλειδιών και την εξακρίβωση της γνησιότητας των στοιχείων των δικαιούχων, έχει αναρτήσει ένα ενδιαφέρον blog post, στο οποίο απαριθμεί μερικές από τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν από τους επιτήδειους, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα παιχνίδια.

Μέχρι στιγμής, η Collabora έχει διανείμει περίπου 280 κλειδιά, ενώ υπάρχουν περίπου 1.200 δικαιούχοι προγραμματιστές Debian.

Τώρα που η προσφορά έχει επεκταθεί και για προγραμματιστές Ubuntu, αναμένεται να αυξηθούν οι ψεύτικες αιτήσεις από άτομα που δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην διεκδίκηση ενός Steam κλειδιού.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS