ΑρχικήsecurityFacebook Scam: εξωγήινοι και κροκόδειλοι στο Facebook

Facebook Scam: εξωγήινοι και κροκόδειλοι στο Facebook

Οι απατεώνες του διαδικτύου προσπαθούν για άλλη μια φορά να διανέμουν μια κακόβουλη εφαρμογή μέσω του Facebook με τη βοήθεια δημοσιεύσεων που παρουσιάζουν κάποιο βίντεο που κινεί το ενδιαφέρον (Facebook Scam). Ειδικοί εντόπισαν μια απάτη που υπόσχεται ένα βίντεο από ένα εξωγήινο μωρό που βρέθηκε από έναν αγρότη στο Μεξικό καθώς και ένα βίντεο που παρουσιάζει έναν άνθρωπο να καταβροχθίζεται από έναν κροκόδειλο.
Baby alien found in Mexico

fake facebook appΌταν οι χρήστες προσπαθήσουν να ανοίξουν το βίντεο, τους ζητείται να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή του Facebook που ονομάζεται uTube Trending Videos, όπως αναφέρει η Cyberwarzone.com. Η εφαρμογή ζητά πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες των θυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο του εξωγήινου μωρού αλλά και του ανθρώπου που γίνετε τροφή κροκόδειλου υπάρχουν στο YouTube. Ωστόσο, οι απατεώνες δεν θέλουν να δείξουν τα βίντεο. Τα χρησιμοποιούν απλά σαν δόλωμα για να ξεγελάσουν μέλη του Facebook και να εγκαταστήσουν την εφαρμογή τους.

Αν συναντήσετε τέτοιες δημοσιεύσεις, φροντίστε να μην εγκαταστήσετε τις κακόβουλες εφαρμογές. Αν είστε ήδη θύμα, αφαιρέστε την εφαρμογή uTube Trending Videos από το προφίλ σας στο Facebook.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS