ΑρχικήsecurityΠώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows, συμπεριλαμβανομένων...

Πώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows, συμπεριλαμβανομένων των 8.1, μέσω των Linux

windows-8-security

Εάν κλειδωθείτε έξω από το λειτουργικό σας σύστημα Windows, τότε τα Linux είναι εκεί για να σας σώσουν με ένα πολύ πρακτικό εργαλείο, το ntpasswd.

Το ntpasswd μπορεί να περιγραφεί ως ένας «Εκτός σύνδεσης NT Κωδικός & Επεξεργαστής Μητρώου» και είναι ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του κάθε χρήστη που διαθέτει έναν έγκυρο λογαριασμό σε ένα σύστημα Windows.

Η ομορφιά αυτού του εργαλείου είναι ότι λειτουργεί σε οποιοδήποτε σύστημα από NT 3.5 και επάνω, ακόμα και την τελευταία έκδοση των Windows 8.1. Ο προγραμματιστής του λέει ότι θα εργαστεί επίσης και για 64-bit αρχιτεκτονικές και για τις εκδόσεις διακομιστή (όπως το 2003, 2008, 2012).

Και να πώς  λειτουργεί, σύμφωνα με το κατασκευαστή του:

«Τα Windows αποθηκεύουν πληροφορίες των χρηστών τους, συμπεριλαμβανομένων των κωδικοποιημένων κειμένων των κωδικών πρόσβασης, σε ένα αρχείο που ονομάζεται «Sam», και που βρίσκεται συνήθως στο windowssystem32config. Αυτό το αρχείο είναι ένα μέρος του μητρώου, σε δυαδική μορφή, μη τεκμιριωμένο, και δεν είναι εύκολα προσβάσιμο. Αλλά χάρη σε ένα Γερμανικό (????) που ονομάζεται BD, έφτιαξα ένα πρόγραμμα που καταλαβαίνει το μητρώο».

Για το μεγαλύτερο μέρος, το σύστημα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, αλλά θα πρέπει να διαβάσετε την τεκμηρίωση πολύ προσεκτικά, δεδομένου ότι μπορεί επίσης να καταστρέψει το σύστημά σας . Το ntpassw εργαλείο παρέχεται με τη μορφή μιας εικόνας, η οποία μπορεί να γραφτεί σε ένα CD ή σε USB.

Εάν δεν λειτουργήσει, ο κατασκευαστή του προβλέπει επίσης και άλλα μέσα για τη λειτουργία αυτού του εργαλείου, όπως από LiveCD, όπως το Ubuntu.  Φυσικά είναι εντελώς δωρεάν και ανοικτού κώδικα .

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη ότι το εργαλείο αυτό μπορεί να καταστρέψει το λειτουργικό σας σύστημα, χρησιμοποιήστε το με προσοχή!

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS