ΑρχικήinetΔέκα χρόνια Facebook - από φοιτητικό πείραμα σε τιτάνα του διαδικτύου

Δέκα χρόνια Facebook – από φοιτητικό πείραμα σε τιτάνα του διαδικτύου

facebook_10

Ο κολοσσός των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης έφτασε την πρώτη δεκαετία ζωής του. Η δεύτερη μεγαλύτερη διαδικτυακή αποκάλυψη μετά το Google έκλεισε τα δέκα και γιορτάζει, δικαίως. Σαν σήμερα, 4 Φεβρουαρίου, το 2004, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο πιο επιτυχημένος και πλούσιος “αιώνιος φοιτητής”, εμπνεύστηκε την ιδέα του facebook, την αρχική του μορφή, το περίφημο κουμπί “like”, το 2008, μέχρι και την είσοδό του στο χρηματιστήριο, κάτι που εκτόξευσε την αξία του κολοσσού στα ύψη. Ο τότε φοιτητής του Χάρβαρντ, μαζί με τέσσερις ακόμη συμφοιτητές του, δημιούργησε στον κοιτώνα του πανεπιστημίου το κοινωνικό δίκτυο που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο, διαδικτυακό και αληθινό.

To Facebook δημιουργήθηκε αρχικά ως ένα ενδοπανεπιστημιακό εργαλείο για την επικοινωνία των φοιτητών της Μασαχουσέτης. Βλέποντας την απήχησή του, ο Ζούκερμπεργκ αποφάσισε να δώσει πρόσβαση και σε άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η φήμη του Facebook εκτοξεύθηκε στα ύψη και ήταν θέμα χρόνου να διατεθεί και στο εκτός πανεπιστημίων κοινό.

Το Facebook σήμερα χρησιμοποιείται από 1,2 δισεκατομμύρια άτομα κάθε μήνα, ενώ τα έσοδά του για το 2013 ξεπέρασαν τα 7 δισ. δολάρια!

 

Πηγή: koutipandoras.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS