ΑρχικήinetSamsung «εναντίον» Ζούκερμπεργκ στη Βαρκελώνη

Samsung «εναντίον» Ζούκερμπεργκ στη Βαρκελώνη

C95AE6179AB9C05DAC53FE2EBEE9530D

Το πρώτο για φέτος «Unpacked Event» της κορεατικής εταιρείας ανακοινώθηκε ότι θα γίνει τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, με μικρή διαφορά ώρας από την ήδη προγραμματισμένη ομιλία του Mr. facebook στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας

Οι φήμες επιβεβαιώνονται: Στη Βαρκελώνη και στο πλαίσιο του Mobile World Congress θα παρουσιάσει η Samsung το νέο κορυφαίο της smartphone, το Galaxy S5.

Το πρώτο για το 2014 «Unpacked Event», όπως ονομάζει η κορεατική εταιρεία τις εκδηλώσεις παρουσίασης των νέων της προϊόντων, έχει προγραμματιστεί για τη Δεύτερα 24 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ τοπική ώρα, όπως προκύπτει από την πρόσκληση που αναρτήθηκε σήμερα 4 Φεβρουαρίου στο samsungmobilepress.com.

Μάλιστα, η Samsung επιλέγει τρόπον τινά να «αναμετρηθεί» με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ του facebook, ο οποίος το ίδιο απόγευμα και λίγο νωρίτερα θα μιλήσει στο MWC, όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και δυο εβδομάδες.

samsung zuckerbergΗ παρουσία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στη Βαρκελώνη θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του φετινού Συνεδρίου. Η ομιλία του θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και αναμένεται να διαρκέσει περίπου μια ώρα, ενώ οι πόρτες στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Βαρκελώνης (σχεδόν στην άλλη άκρη της πόλης και όχι στον χώρο όπου διεξάγεται από πέρσι το MWC) θα ανοίξουν στις 6.30 το απόγευμα, καθώς η παρουσίαση του Galaxy S5 είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 8 μ.μ. Με άλλα λόγια θα μπορούσε κάποιος να πει πως η Samsung μετρά τις δυνάμεις της κόντρα στο Mr. facebook, καθώς είναι μάλλον απίθανο για δημοσιογράφους και αναλυτές να προλάβουν να βρίσκονται εγκαίρως από την μια εκδήλωση στην άλλη.

O αριθμός «5» που ακολουθεί τη λέξη «unpacked» στην ηλεκτρονική πρόσκληση της Samsung είναι σχεδόν βέβαιο ότι υποδηλώνει τον σκοπό της παρουσίασης, που δεν είναι άλλος από τα αποκαλυπτήρια του Galaxy S5.

Εικάζεται ότι το νέο Galaxy της σειράς S θα παρουσιαστεί σε δυο εκδόσεις -όπως έκανε τον Σεπτέμβριο η Apple με τo iPhone. Η μια θα έχει σώμα με μεταλλική επίστρωση και η άλλη το γνωστό ενισχυμένο πλαστικό κέλυφος. Οι διαφορές μεταξύ των δυο Galaxy S5 εικάζεται πως δεν θα περιορίζονται μόνο στην εμφάνιση, αλλά θα αφορούν και στον επεξεργαστή, με το «ακριβό-μεταλλικό» να φοράει τον οκταπύρηνο Exynos 6 της Samsung και το «πιο προσιτό-πλαστικό» τον νέο τετραπύρηνο Snapdragon 805 της Qualcomm.

Αναβαθμισμένο, συγκριτικά με το S4, αναμένεται και το σύνολο των κύριων χαρακτηριστικών του: Μεγαλύτερη οθόνη (ανάλυσης 2Κ σύμφωνα με κάποιες φήμες), αισθητήρας 20 Μpixels στη βασική κάμερα, ανασχεδιασμένο περιβάλλον χρήσης, με προεγκατεστημένο το Android στη νέα του έκδοση, 4.4. Ακόμα, το Galaxy S5 πιθανολογείται ότι θα ενσωματώνει αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος.

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS