ΑρχικήinetΤα παιδιά ξεπερνούν τους γονείς στη χρήση του διαδικτύου

Τα παιδιά ξεπερνούν τους γονείς στη χρήση του διαδικτύου

9A94FA845C14EB828301686112832F0D

Γνωρίζουν πώς να παρακάμψουν το γονικό έλεγχο

Νομίζετε ότι μπορείτε να έχετε υπό έλεγχο το τι κάνουν τα παιδιά σας όταν είναι συνδεδεμένα διαδίκτυο; Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που επικαλείται η Jenna Kagel σε άρθρο της στο fastcolabs.com, τα παιδιά γνωρίζουν πολύ περισσότερα από τους γονείς τους σε ό,τι αφορά τη χρήση του διαδικτύου και σίγουρα γνωρίζουν πολύ καλά πώς να… παρακάμψουν το… γονικό έλεγχο!

Η έκθεση της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Ανταγωνισμού στον κλάδο των Επικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου (Ofcom) γύρω από τα μέτρα ασφαλείας στο διαδίκτυο, επικυρώνει το χειρότερο φόβο κάθε γονιού γύρω από τη διαδικτυακή συμπεριφορά του παιδιού του: Τα παιδιά γνωρίζουν πολύ περισσότερα για την πλοήγηση στο ίντερνετ σε σχέση με τους γονείς τους.

Αυτό σημαίνει ότι όλα εκείνα τα φίλτρα και συστήματα ελέγχου που χρησιμοποιούν οι γονείς ενδέχεται να είναι… μάταια.

Πράγματι, οι ερευνητές βρήκαν ότι το 18% των παιδιών γνωρίζουν πώς να απενεργοποιήσουν τα φίλτρα προστασίας, ακόμη κι αν μόλις το 6% αυτών παραδέχτηκε ότι το έχει κάνει.

[wdca_ad id=”73088″ ]

Σχεδόν οι μισοί έφηβοι ηλικίας 12-15 ετών ξέρουν πώς να διαγράφουν το ιστορικό περιήγησής τους, ενώ το 29% μπορεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις για να αποκρύψει τη δραστηριότητά του. Καθώς τα παιδιά έχουν όλο και μεγαλύτερη επίγνωση του γεγονότος ότι οι γονείς τους μπαίνουν στις ιστοσελίδες που έχουν επισκεφθεί νωρίτερα τα ίδια, γίνονται ολοένα και πιο ικανά στο να… κρύβουν τα ίχνη τους.

Φυσικά οι γονείς γνωρίζουν πολύ καλά την… διαδικτυακή κατωτερότητά τους. «Σχεδόν οι μισοί γονείς –ποσοστό 44%- που έχουν παιδιά ηλικίας από 8 έως 11 ετών δηλώνουν ότι γνωρίζουν πως το παιδί τους γνωρίζει πολύ περισσότερα για το διαδίκτυο από τους ίδιους. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 63% για όσους έχουν παιδιά ηλικίας 12-15 ετών» αναφέρει το BBC.

Μια μελέτη που είχε γίνει το 2012 στην Αυστραλία είχε καταλήξει σε παρόμοια συμπεράσματα. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 59% των παιδιών παραδέχεται ότι έχει ανακαλύψει τρόπους για να αποκρύπτει το τι κάνει όταν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει το News.com.au.

Τα παιδιά άλλωστε λειτουργούν ως «σφουγγάρια» και όπως ακριβώς συμβαίνει με τη γλώσσα, τη χρήση της οποίας μαθαίνουν σε πολύ μικρή ηλικία, δεν είναι απορίας άξιο πώς οι νεότερες γενιές γίνονται ολοένα και πιο… ικανές σε ό,τι αφορά τη χρήση των υπολογιστών.

Πηγή: newsbeast.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS