European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα
infosec rapidalert

European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα

Ο φετινός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC '18) που διεξήχθει στο Λονδίνο έλαβε τέλος και βρήκε...
Read More
infosec

Το GandCrab malware δημοσιεύει τα Κλειδιά των σύριων θυμάτων

Σε ένα post ενός hacking forum, οι developers του GandCrab δημοσίευσαν όλα τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης των θυμάτων τους από την...
Read More
infosec

Το RID hijacking δίνει πλήρη πρόσβαση στους hackers σε Windows PCs

Ένας ερευνητής ασφάλειας που ονομάζεται Sebastián Castro, έχει ανακαλύψει έναν τρόπο να αποκτήσει δικαιώματα διαχειριστή σε υπολογιστές Windows, ο οποίος...
Read More
infosec

Το Facebook Portal συλλέγει δεδομένα για προβολή στοχευμένων διαφημίσεων

Όταν το Facebook ξεκίνησε το Portal - μια handsfree συσκευή βίντεο κλήσης- για να ανταγωνιστεί το Amazon Alexa και το...
Read More
infosec

Παράκαμψη κωδικού στα iPhone επιτρέπει σε hackers να μοιράζονται εικόνες σας

Η προσπάθεια των hackers να παρακάμψουν την ασφάλεια των iPhone δεν είναι κάτι καινούργιο και είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια....
Read More

«Φόρος κουλτούρας» σε YouTube και Facebook στη Γαλλία

youtube-facebookΗ CSA, η ανώτατη ρυθμιστική αρχή της Γαλλίας για την παραγωγή φιλμ και τηλεοπτικών εκπομπών, κρίνει πως το YouTube θα έπρεπε επιχορηγεί τον γαλλικό κινηματογράφο.
Το γαλλικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο ανέφερε πως οι ιστοσελίδες δημοσίευσης βίντεο θα πρέπει να πληρώνουν έναν φόρο που συνεισφέρει στη χρηματοδότηση της παραγωγής γαλλικών φιλμ και τηλεοπτικών εκπομπών.

Πρόκειται για τον «φόρος κουλτούρας», έναν φόρο που ανέρχεται σε περισσότερα από 1,3 δισ. δολάρια ετησίως και καταβάλλεται από κινηματογράφους, κανάλια και παρόχους υπηρεσιών ίντερνετ στη Γαλλία. Το CSA ισχυρίζεται ότι το YouTube, η γαλλική ιστοσελίδα δημοσίευσης βίντεο DailyMotion και πανομοιότυπα sites παρέχουν υπηρεσίες βίντεο κατόπιν ζήτησης (video on demand) που υπόκεινται ήδη στο φόρο.

Αν και στην έκθεσή του το CSA αναφέρει ότι τα βίντεο που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο από ιδιώτες δεν θα πρέπει να υπόκεινται σε φορολογία, σημειώνει από την άλλη πως οι ιστοσελίδες video-sharing έχουν εξελιχθεί σταδιακά σε «επαγγελματίες» διανομείς υλικού.

«Έχουν αναπτύξει συνεργασίες με επεξεργαστές οπτικοακουστικού υλικού και παρόχους περιεχομένου, με τους οποίους μοιράζονται τα έσοδα από διαφημίσεις». Οι ιστοσελίδες κάνουν επίσης προγραμματισμό, όπως η υπηρεσία Dailysport δημιουργήθηκε από την DailyMotion και περίπου 60 κανάλια προσφέρθηκαν από το YouTube στους Γάλλους συνδρομητές του, αναφέρει το report.

Το YouTube της Google είναι μακράν ο μεγαλύτερος πάροχος online βίντεο στη Γαλλία, με περίπου 30,6 εκατ. επισκέπτες κάθε μήνα, σύμφωνα με το CSA. Η DailyMotion ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 15,1 εκατ. επισκέπτες. Και στο βαθμό που το Facebook και άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι πάροχοι περιεχομένου, θα πρέπει και αυτοί να φορολογούνται, λέει το CSA.

Ξεχωριστά, η Γαλλία εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ενός φόρου επί των smartphones, ταμπλετών και άλλων συσκευών, ως άλλη μία πηγή εσόδων για από πολιτιστικές επιχορηγήσεις. Έκθεση κυβερνητικής επιτροπής που κυκλοφόρησε το Μάιο, ανέφερε ότι θα πρέπει να επιβληθεί φόρος 1% επί των πωλήσεων ηλεκτρονικών συσκευών, που έχουν πρόσβαση σε ταινίες, μουσική και άλλο περιεχόμενο.

Ο προτεινόμενος φόρος εκτιμάται ότι θα φέρνει στα κυβερνητικά ταμεία 86 εκατ. ευρώ ετησίως, που θα χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτήσουν «την ψηφιακή μετάβαση της βιομηχανίας κουλτούρας», ανέφερε τότε το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού.

Οι εμπορικές ενώσεις που εκπροσωπούν τις γαλλικές εταιρείες διαδικτύου και τεχνολογίας τάχθηκαν κατά της πρότασης, για την οποία η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη λάβει δράση.

Απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι ένας φόρος της τάξης του 1% θα ήταν «ανώδυνος», οι ενώσεις προειδοποίησαν τον Ιούλιο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, αντί να την φορολογεί.

Πηγή: koutipandoras.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *