Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!
infosec

Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!

Η Microsoft παραμένει στη κορυφή της λίστας των εταιρειών που επιλέγουν οι κακόβουλοι χρήστες να υποδυθούν όταν θέλουν να “ψαρέψουν”...
Read More
infosec

Bug στην εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο των δεδομένων σας

Πριν από λίγο καιρό, η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή, με το όνομα Google News, η οποία αντικατέστησε τα Google...
Read More
infosec

Οι εφαρμογές σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάστασή τους

Έχετε παρατηρήσει ότι διαφημίσεις για εφαρμογές που έχετε απεγκαταστήσει εδώ και καιρό εμφανίζονται ακόμα στη συσκευή σας; Μια πρόσφατη αναφορά...
Read More
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
Latest Posts

Διανομή malware μέσω ψεύτικων email από την RingCentral

Users-Warned-of-Malicious-RingCentral-New-Fax-Message-Emails

Ερευνητές ασφάλειας συνιστούν στους χρήστες του διαδικτύου να είναι σε επιφυλακή για κακόβουλα emails, που καταχρώνται τη φήμη της RingCentral, μιας εταιρείας που παρέχει web based υπηρεσίες τηλεφωνίας για επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Τα παραπλανητικά emails, που υποτίθεται ότι προέρχονται από την RingCentral, αποστέλλονται στην πραγματικότητα από εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Οι ψεύτικες ειδοποιήσεις με τίτλο «New Fax Message on 01/22/2014» (η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει), αναφέρουν: «Για να δείτε αυτό το μήνυμα, ανοίξτε το συνημμένο. Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε την RingCentral.»

[wdca_ad id=»73257″ ]

Ο Conrad Longmore του Blog Dynamoo αποκαλύπτει ότι το αρχείο που επισυνάπτεται στα ηλεκτρονικά μηνύματα ( fax.zip ) κρύβει ένα κακόβουλο εκτελέσιμο που παρουσιάζεται ως ακίνδυνο έγγραφο του Word .

Η απειλή είναι στην πραγματικότητα μια παραλλαγή του Upatre, το οποίο κατεβάζει επιπλέον κακόβουλο λογισμικό στα συστήματα που έχουν προσβληθεί .

Τα περισσότερα antivirus φαίνεται πως ανιχνεύουν την απειλή, ωστόσο είναι σημαντικό οι χρήστες να μην ανοίγουν συνημμένα από ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *