ΑρχικήsecurityΔιανομή malware μέσω ψεύτικων email από την RingCentral

Διανομή malware μέσω ψεύτικων email από την RingCentral

Users-Warned-of-Malicious-RingCentral-New-Fax-Message-Emails

Ερευνητές ασφάλειας συνιστούν στους χρήστες του διαδικτύου να είναι σε επιφυλακή για κακόβουλα emails, που καταχρώνται τη φήμη της RingCentral, μιας εταιρείας που παρέχει web based υπηρεσίες τηλεφωνίας για επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Τα παραπλανητικά emails, που υποτίθεται ότι προέρχονται από την RingCentral, αποστέλλονται στην πραγματικότητα από εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Οι ψεύτικες ειδοποιήσεις με τίτλο “New Fax Message on 01/22/2014” (η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει), αναφέρουν: “Για να δείτε αυτό το μήνυμα, ανοίξτε το συνημμένο. Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε την RingCentral.”

[wdca_ad id=”73257″ ]

Ο Conrad Longmore του Blog Dynamoo αποκαλύπτει ότι το αρχείο που επισυνάπτεται στα ηλεκτρονικά μηνύματα ( fax.zip ) κρύβει ένα κακόβουλο εκτελέσιμο που παρουσιάζεται ως ακίνδυνο έγγραφο του Word .

Η απειλή είναι στην πραγματικότητα μια παραλλαγή του Upatre, το οποίο κατεβάζει επιπλέον κακόβουλο λογισμικό στα συστήματα που έχουν προσβληθεί .

Τα περισσότερα antivirus φαίνεται πως ανιχνεύουν την απειλή, ωστόσο είναι σημαντικό οι χρήστες να μην ανοίγουν συνημμένα από ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS