ΑρχικήinetΗλιακή ενέργεια για iPhone και MacBook;

Ηλιακή ενέργεια για iPhone και MacBook;

article6688.w_l

Μέχρι χθες έμοιαζε με απλό σενάριο.

Η τεχνολογία υπάρχει, όπως και η πιθανότητα ότι η Apple μπορεί να εξοπλίσει τα επόμενα iPhone και MacBook με οθόνη και κάλυμμα, αντίστοιχα, που θα έχουν ενσωματωμένο ηλιακό συλλέκτη για την οικολογική φόρτιση των συσκευών!

Το ζήτημα αποκτά νέο ενδιαφέρον καθώς μόλις χθες, η αρμόδια Αμερικανική αρχή, έδωσε το ΟΚ για την κατοχύρωση της πατέντας της Apple που είχε κατατεθεί από πέρυσι.

Η δεύτερη σχετική πληροφορία, αφορά το ότι η πέρυσι η Apple, ξεκίνησε την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Αριζόνα των ΗΠΑ με αποκλειστικό σκοπό την δημιουργία ειδικού γυαλιού για οθόνες το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει ένα φιλμ ηλιακού συλλέκτη στο εσωτερικό του.

[wdca_ad id=”73652″ ]

Η Τρίτη, και ίσως πιο σημαντική, είναι ότι η Apple είχε εκδώσει αγγελίες πρόσληψης για «ειδικούς τεχνικούς που θα να βοηθήσουν στη δημιουργία και εξέλιξη τεχνολογιών χρήσης ειδικών λεπτών φιλμ για κινητά και άλλες συσκευές».

Oλα τα παραπάνω καθιστούν πολύ πιθανή την δημιουργία συσκευών που θα φορτίζονται από τον ήλιο.

Βέβαια, δεδομένης της μικρής ηλιακής ενέργειας που μπορεί να συλλέξει ένα φιλμ στο μέγεθος της οθόνης του iPhone, η Apple, θα πρέπει να έχει και κάποιον άλλο τεχνολογικό άσσο στο μανίκι της αναφορικά με τη διαχείριση του ρεύματος. Διαφορετικά δεν θα κάνει το βήμα της ευρείας παραγωγής μίας συσκευής που δεν θα αποδίδει το 100% όσων υπόσχεται.

Με λίγη υπομονή θα μάθουμε.

 

Πηγή: thetoc.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS