ΑρχικήinetΗ Google πούλησε τη Motorola στη Lenovo

Η Google πούλησε τη Motorola στη Lenovo

motorola-moto-g-thumb-large

Με μία συμφωνία που αιφνιδίασε αναλυτές και δημοσιογράφους, η Google ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει το τμήμα κινητών της Motorola στη Lenovo, έναντι 3 δισ. δολαρίων. Η εξαγορά αναμένεται να βοηθήσει τη Lenovo να επεκτείνει τις πωλήσεις νέων κινητών τηλεφώνων εκτός Κίνας, με την επωνυμία της Motorola η οποία στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι πιο αναγνωρίσιμη διεθνώς. Έτσι, με τη συγκεκριμένη κίνηση, «ανοίγει» την πόρτα στις αγορές των ΗΠΑ, της Λατινικής Αμερικής, αλλά και της Ευρώπης.

Από την άλλη πλευρά, η Google θα διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο των πατεντών της Motorola και ορισμένα ερευνητικά πρότζεκτ, όπως την πλατφόρμα ανάπτυξης συναρμολογούμενων smartphone Project Ara. Παρόλο που η εξαγορά της Motorola κόστισε στον ιντερνετικό κολοσσό 12,5 δισ. δολάρια, και το ποσό πώλησης είναι αρκετά μικρότερο, με ανακοίνωσή της η Google δικαιολόγησε την απόφασή της λέγοντας πως «η αγορά των smartphone είναι πολύ ανταγωνιστική».

Με την πώληση της Motorola, η Google αποσύρεται ουσιαστικά από την κατασκευή «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, κάτι που σημαίνει πως από εδώ και στο εξής θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στη βελτίωση του λειτουργικού της Android για «έξυπνες» συσκευές, όπως και στις υπηρεσίες της που ενσωματώνονται σε αυτό. Πάντως, με δήλωσή του στο BBC, ανώτερο στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας ξεκαθάρισε πως η Google δεν πρόκειται να πουλήσει τα υπόλοιπα τμήματά της που κατασκευάζουν hardware, όπως για παράδειγμα τα «έξυπνα» γυαλιά.

H συμφωνία Google και Lenovo θα πρέπει να πάρει το “πράσινο φως” τόσο από τις κινεζικές όσο και από τις αμερικανικές αρχές.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS