ΑρχικήsecurityTo Google Pwnium 4 καλεί τους hackers να «σπάσουν» τον Chrome OS...

To Google Pwnium 4 καλεί τους hackers να «σπάσουν» τον Chrome OS

300px-Google-Logo.svg_

Η Google για άλλη μια φορά θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό Pwnium hacking για να επιστρατεύσει χάκερ και κράκερ. Τα βραβεία, μέχρι $ 2.700.000 συνολικά, θα δοθούν σε όποιον μπορεί να παραβιάσει τον Chrome OS, έτσι ώστε η Google να επιδιορθώσει τα σφάλματα. Αν σας ενδιαφέρει, υπάρχουν πολλά χρηματικά έπαθλα που διακυβεύονται, τα οποία θα μπορούσατε να λάβετε, ατομικά ή ως μέλος μιας ομάδας.

Το Pwnium 4, όπως είναι γνωστός ο διαγωνισμός, θα επιτρέψει στους διαγωνιζόμενους να επιλέξουν να παραβιάσουν Intel ή ARM- powered laptops, καθώς προσπαθούν να «σπάσουν» τον Chrome OS. Εκείνοι που θα τα καταφέρουν θα ανταμειφθούν με 110 χιλιάδες δολάρια και 150 χιλιάδες δολαρίων, όπου τα μεγάλα ποσά θα δοθούν σε εκείνους που μπορούν να διατηρήσουν τον έλεγχο των hacked συστημάτων, ακόμη και μετά την επανεκκίνηση και άλλες διορθώσεις.

Για να τα καταφέρουν, οι νικητές πρέπει να είναι σε θέση να δώσουν τον κωδικό που χρησιμοποιείται για να γίνει η δουλειά, καθώς και να επισημάνουν τα τρωτά σημεία που βρήκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Βλέποντας όπως και πέρυσι, η Google είχε προγραμματιστεί την καταβολή συνολικά 3.141.590 δολαρίων και μόνο $ 40.000 δόθηκαν και είναι πιθανό αυτό το χρηματικό έπαθλο να μην απονεμηθεί ολόκληρο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS