Αρχικήinet"Eπικίνδυνη η χρήση του Bitcoin" δηλώνει η Κεντρική Τράπεζα της Ινδονησίας

“Eπικίνδυνη η χρήση του Bitcoin” δηλώνει η Κεντρική Τράπεζα της Ινδονησίας

Indonesian-Central-Bank-Warns-Against-Bitcoin

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η Κεντρική Τράπεζα της Ινδονησίας χαρακτήρισε την χρήση των Bitcoins ως ιδιαίτερα επικίνδυνη, την ώρα που το ψηφιακό νόμισμα γίνεται όλο και πιο ευρέως αποδεκτό ως μέσο συναλλαγής.

Ο υποδιοικητής της τραπέζης Ronald Waas δήλωσε ότι το νόμισμα δεν έγκειται στις ρυθμίσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, με αποτέλεσμα η ασφάλεια των συναλλαγών να τίθεται σε κίνδυνο.

Ο Waas επισήμανε επίσης τους νόμους που θέτουν τα Bitcoins εκτός νομικής κάλυψης. Ωστόσο, εάν κάποιος επιθυμεί να χρησιμοποιεί το ψηφιακό νόμισμα, η κεντρική τράπεζα της Ινδονησίας δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι’ αυτό, δεδομένου ότι δεν υπάρχει νόμος που να το απαγορεύει.

[wdca_ad id=”73088″ ]

Παρ’ όλα αυτά, οι δυνητικοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος, θα μπορούσαν να ωθήσουν τους ανθρώπους μακριά από τα Bitcoins.

Τα επόμενα χρόνια το δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα αναμένεται να αναγνωριστεί ως νομισματική μονάδα και από άλλα κράτη, ενώ μέχρι στιγμής, η χρήση των Bitcoins έχει νομιμοποιηθεί σε πολύ λίγες χώρες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS