ΑρχικήsecurityESET: Πώς να προστατεύσετε τις πιστωτικές και χρεωστικές σας κάρτες και τα...

ESET: Πώς να προστατεύσετε τις πιστωτικές και χρεωστικές σας κάρτες και τα στοιχεία σας

credit card

Τα πρόσφατα περιστατικά κλοπής προσωπικών δεδομένων των τελευταίων μηνών, καταδεικνύουν και πάλι το ζήτημα της προστασίας των καταναλωτών που αγοράζουν online με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.

Με αφορμή τα γεγονότα αυτά, η ESET συμβουλεύει τους κατόχους καρτών για το πώς μπορούν να προστατεύσουν τους λογαριασμούς τους αλλά και την ταυτότητά τους.

  • Ελέγξτε το λογαριασμό σας για ύποπτη δραστηριότητα, ειδικά αν είχατε πραγματοποιήσει αγορές το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2013, οπότε και παρατηρήθηκε έξαρση στα περιστατικά διαρροής. Να είστε σε επιφυλακή ακόμη κι αν δεν φανούν ύποπτες συναλλαγές στην κίνηση της κάρτας, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες πολλές φορές διατηρούν τα στοιχεία και τα χρησιμοποιούν μόλις το θέμα ξεχαστεί από την επικαιρότητα.

[wdca_ad id=”73118″ ]

  • Αντικαταστήστε την χρεωστική/πιστωτική σας κάρτα σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να είστε διαρκώς σε επιφυλακή και να την ελέγχετε. Σε περίπτωση που στην κάρτα σας έχετε δώσει πάγιες εντολές αυτόματης πληρωμής κάποιων λογαριασμών, θα χρειαστεί αλλαγή των στοιχείων.
  • Αλλάξτε το PIN της χρεωστικής σας κάρτας και δημιουργήστε ένα ισχυρό PIN, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες προσπαθούν διαρκώς να «σπάσουν» την κρυπτογράφηση και πολλοί χρήστες καρτών δεν χρησιμοποιούν ισχυρά PIN.
  • Ελέγχετε τακτικά τις πιστοληπτικές σας αναφορές δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή για δραστηριότητες όπως νέοι λογαριασμοί στο όνομά σας, για τους οποίους δεν είχατε δώσει σχετική εντολή.
  • Αλλάξτε τα passwords που χρησιμοποιείτε για τις online αγορές σας, δεδομένου ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι έρευνες για τις απάτες των τελευταίων ημερών, οποιοδήποτε προληπτικό μέτρο προστασίας θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς.

Τέλος, θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση για προσπάθειες εξαπάτησης με στόχο την άντληση επιπλέον προσωπικών σας πληροφοριών, καθώς σε περίπτωση που κλαπούν στοιχεία της κάρτας, οι κυβερνοεγκληματίες συνήθως αποκτούν πρόσβαση σε ακόμη περισσότερα στοιχεία, τα οποία και χρησιμοποιούν στέλνοντας scam ή phishing email.

Φανείτε προσεκτικοί σε links ή email που φαίνονται ύποπτα και μην τα ανοίγετε, αλλά αντίθετα πληκτρολογήστε απευθείας την διεύθυνση URL στο browser σας.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS