ΑρχικήinetΗ έλλειψη οικονομικών πόρων απειλεί το OpenBSD

Η έλλειψη οικονομικών πόρων απειλεί το OpenBSD

OpenBSD

Τα κεντρικά γραφεία όπου αναπτύσσεται το project OpenBSD, αντιμετωπίζουν κίνδυνο μη βιωσιμότητας λόγω των εξόδων που αφορούν κυρίως την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Λόγω της έλλειψης οικονομικών πόρων ο ιδρυτής και chief engineer του project Theo de Raadt, κάνει έκκληση μέσω της mailing-list marc.info, σε εταιρίες οι οποίες θα ήθελαν να υποστηρίξουν την συνέχιση της ανάπτυξης του OpenBSD, ως χορηγοί.

We are looking for a Canadian company who will take on our electrical expenses — on their books, rather than on our books. We would be happiest to find someone who will do this on an annual recurring basis.

Η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα και όπως αναφέρει ο Raddt η μετακίνηση των μηχανημάτων σε άλλη περιοχή με λιγότερα κόστη δεν τίθεται καν προς συζήτηση, για πολλούς λόγους.

Υπάρχουν άλλα λειτουργικά έξοδα και δυσκολίες που επιβαρύνουν την ανάπτυξη του έργου, όπως η συντήρηση του εξοπλισμού που απαρτίζεται από παλιά μηχανήματα τα οποία απαιτούν δυσεύρετο και ακριβό εξοπλισμό. Είναι κατανοητό ότι ο οικονομικός περιορισμός ενός έργου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δημιουργεί πέραν των άλλων και τεχνικές αντιξοότητες τις οποίες οι δημιουργοί και συντονιστές του λαμβάνουν υπ’ όψιν και προσπαθούν να ξεπεράσουν.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την συζήτηση όπως εξελίσσετε στην mailing-list.

 

Ευχαριστούμε θερμά το μέλος της SecTeam  @SAMSONIC.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS