ΑρχικήsecteamBlackphone: Ένα smartphone σχεδιασμένο να σταματήσει την κατασκοπεία

Blackphone: Ένα smartphone σχεδιασμένο να σταματήσει την κατασκοπεία

blackphone

Καθημερινά διαβάζουμε και ακούμε για τις πρακτικές παρακολούθησης και παραβίασης των προσωπικών δεδομένων από τις εταιρείες τεχνολογίας, κρατικούς οργανισμούς και υπηρεσίες ασφαλείας. Έτσι ένα νέο Android smartphone σύντομα θα θέσει την προστασία και τον έλεγχο στα χέρια των χρηστών του.

Την Τετάρτη η Silent Circle και η Geeksphone ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός νέου Ελβετικού προϊόντος που θα είναι η πρώτη συσκευή που θα παρεμποδίζει την παρακολούθηση, το Blackphone.

Το smartphone έχει εγκατεστημένο ένα λογισμικό Android που στόχο έχει την ασφάλεια. Το λειτουργικό αυτό ονομάζεται PrivatOS. Το Blackphone υπόσχεται στους χρήστες του (είτε είναι απλοί καταναλωτές είτε επιχειρήσεις) να πραγματοποιούν και να δέχονται ασφαλείς κλήσεις, να ανταλλάσσουν με ασφάλεια δεδομένα και αρχεία καθώς και να συνομιλούν μέσω Video Chat  χωρίς να διακυβεύεται η προστασία της ιδιωτικής τους  ζωής .

Το smartphone είναι δημιούργημα των ειδικών της ασφάλειας και της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Phil Zimmermann- δημιουργός του PGP ,  Javier Aguera- συνιδρυτής της Geeksphon,  Jon Callas- συνιδρυτής της PGP  και διευθυντής της Silent Circle, Rodrigo Silva Ramos- συνιδρυτής της Geeksphone, και ο Mike Janke- Διευθύνων Σύμβουλος της Silent Circle .

«Όλη μου την ζωή εργάζομαι για την δημιουργία  ασφαλών προϊόντων τηλεφωνίας», δήλωσε ο Zimmermann.”Το Blackphone παρέχει στους χρήστες όλα όσα χρειάζονται έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία της ιδιωτικής τους ζωής και o έλεγχος των επικοινωνιών τους, μαζί με όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που έχουν τα υπόλοιπα smartphone.”

Το Blackphone θα παρουσιαστεί στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, της Ισπανίας, και οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στα τέλη του Φεβρουαρίου.  Πάντως έως σήμερα, δεν υπάρχουν ακόμη   διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την τιμή του.

Η Geeksphone είναι μια εταιρεία με έδρα τη Μαδρίτη, που αναπτύσσει και προωθεί την λύση του ανοικτού κώδικα για κινητά.  Η Silent Circle με έδρα την Washington DC , είναι μια παγκόσμια υπηρεσία παροχής κρυπτογραφημένων επικοινωνιών γνωστή για την παροχή ασφαλών υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – Silent Mail.

blackphone (1)

Ευχαριστούμε θερμά το μέλος της SecTeam  @NickT.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS