ΑρχικήsecurityΚακόβουλο λογισμικό μόλυνε υπολογιστή του Ιαπωνικού Πυρηνικού Σταθμού Monju

Κακόβουλο λογισμικό μόλυνε υπολογιστή του Ιαπωνικού Πυρηνικού Σταθμού Monju

malicious-virus-found-in-japan-nuclear-plant

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι ένας υπολογιστής του ιαπωνικού σταθμού πυρηνικής ενέργειας Monju έχει μολυνθεί με ένα κομμάτι κακόβουλου λογισμικού.

Η μόλυνση από το malware δεν φαίνεται να είναι μέρος κάποιου είδους στοχευμένης επίθεσης. Το κακόβουλο λογισμικό λέγεται ότι πρόσβαλε το σύστημα όταν μια υπάλληλος της εγκατάστασης ενημέρωσε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο.

Το εν λόγω μηχάνημα είναι ένας από τους οκτώ υπολογιστές στην αίθουσα ελέγχου, οι οποίοι χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους για να την διαχείριση των αρχείων.

Ο διαχειριστής του διακομιστή παρατήρησε μια ασυνήθιστη συμπεριφορά στις 2 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση, στο μολυσμένο σύστημα είχε παραβιαστεί πάνω από 30 φορές μέσα σε πέντε ημέρες μετά την ενημέρωση λογισμικού που πραγματοποίησε ο εργαζόμενος.

Όπως αναφέρουν, στο μολυσμένο μηχάνημα έχουν αποθηκευτεί πολλά ευαίσθητα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων των εργαζομένων, πάνω από 42.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα αρχεία καταγραφής κατάρτισης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS