ΑρχικήinetZotac, νέα μοντέλα mini-PCs με επεξεργαστές Intel Haswell και ARM

Zotac, νέα μοντέλα mini-PCs με επεξεργαστές Intel Haswell και ARM [CES 2014]

zotac

H Zotac, η γνωστή εταιρεία κατασκευής καρτών γραφικών, μητρικών και άλλων αξεσουάρ, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της CES 2014 την επέκταση της σειράς ZBOX nano με την προσθήκη δύο νέων συσκευών με επεξεργαστή ARM και λειτουργικό σύστημα Android ή Ubuntu.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων χρονισμένο στο 1GHz τεχνολογίας ARM Cortex A9 με 1GB μνήμη RAM και 8GB αποθηκευτικό χώρο flash. Θα βρείτε, ακόμα, υποδοχή δίσκου 2.5 ιντσών, υποστήριξη ανάγνωσης καρτών SD, τέσσερις θύρες USB 2.0, Wi-Fi 802.11b/g/n, Gigabit Ethernet και HDMI.

Το μοντέλο με το Android τρέχει την έκδοση 4.0 ενώ σύντομα θα διατεθεί αναβάθμιση για την έκδοση 4.2. Το μοντέλο με το Ubuntu τρέχει την έκδοση 12.04. Και τα δύο μοντέλο αναμένονται στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο το 2014 με τιμές που θα κυμαίνονται μέχρι τα $150.

Εάν δεν σας ελκύει το Android ή το Ubuntu η εταιρεία αναβάθμισε και τα ZBOX nano με τους τελευταίας γενιάς επεξεργαστές της Intel (μοντέλα Haswell) για υψηλές επιδόσεις με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση. Συγκεκριμένα, στο πρώτο μοντέλο ο επεξεργαστής είναι τεσσάρων πυρήνων χρονισμένος στα 2.7GHz με υποστήριξη έως 16GB μνήμη RAM ενώ στο δεύτερο μοντέλο ο επεξεργαστής είναι χρονισμένος στα 3.2GHz.

Διαθέτουν, επίσης, την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της Intel (Iris Pro Graphics 5200), τέσσερις θύρες USB 3.0, Bluetooth 4.0, Wi-Fi b/g/n, 2.5 ίντσες υποδοχή δίσκο και SSD. Κανένα από τα δύο μοντέλα δεν έρχεται προεγκατεστημένο με λειτουργικό σύστημα, οπότε θα πρέπει να το εγκαταστήσετε μόνοι σας αργότερα.

Πηγή: techgear.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS