ΑρχικήsecurityΠαραβιάστηκαν τα συστήματα της Staysure - διέρρευσαν τα στοιχεία 93.000 πελατών

Παραβιάστηκαν τα συστήματα της Staysure – διέρρευσαν τα στοιχεία 93.000 πελατών

cyber-attack-security-breach-ehackingnews

Η Staysure, μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, εξέδωσε ανακοίνωση γνωστοποιώντας ότι τα οικονομικά στοιχεία τουλάχιστον 93.000 πελατών της βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί από hackers.

Tα συστήματα της εταιρείας δέχτηκαν επίθεση τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο η εταιρεία αντιλήφθηκε την παραβίαση στα μέσα Νοεμβρίου και προσέλαβε αμέσως ερευνητές ώστε να προσδιορίσουν το μέγεθος της επίθεσης.

Οι επιτιθέμενοι απέκτησαν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, διευθύνσεων, κρυπτογραφημένων στοιχείων καρτών πληρωμών και στοιχείων CVV. Η ταυτότητα των δραστών παραμένει ακόμα άγνωστη.

Η εταιρεία επισήμανε ότι η επίθεση επηρεάζει μόνο τους πελάτες που είχαν συνάψει κάποιο ασφαλιστικό συμβόλαιο μέχρι και τον Μάιο του 2012, καθώς η εταιρεία είχε σταματήσει την αποθήκευση ευαίσθητων δεδομένων μετά την ημερομηνία αυτή.

Η Staysure προσφέρει σε όλους τους πελάτες που επηρεάστηκαν από την επίθεση δωρεάν υπηρεσίες ασφάλειας και πρόληψης περιστατικών απάτης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS