ΑρχικήsecurityΕταιρεία ασφάλειας προειδοποιεί για εφαρμογή που αμοίβει τους χρήστες για την αποστολή...

Εταιρεία ασφάλειας προειδοποιεί για εφαρμογή που αμοίβει τους χρήστες για την αποστολή μηνυμάτων μέσω του τηλεφώνου τους

texting2

Η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας για κινητά τηλέφωνα, Lookout, εξέδωσε πρόσφατα μια προειδοποίηση σχετικά με την εφαρμογή Bazuc, η οποία αμοίβει τους χρήστες με το ποσό των 0.001 δολαρίων για κάθε μήνυμα κειμένου που επιτρέπουν σε συνεργαζόμενες εταιρείες να στέλνουν μέσω των προσωπικών τους αριθμών τηλεφώνων.

Η εφαρμογή φαίνεται ωστόσο, να παραβιάζει τους όρους των υπηρεσίων αρκετών παρόχων κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε διακοπή των παρεχόμενων υπηρεσιών σε χρήστες της εφαρμογής.

Η Lookout επισημαίνει ότι το βασικό χαρακτηριστικό της Βazuc είναι ότι βοηθά τις εταιρείες να αποφεύγουν τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, με την αποστολή μηνυμάτων μέσω πολλαπλών λογαριασμών χρηστών.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι η εφαρμογή χρησιμοποιείται ευρέως, ενώ πολλοί από τους πελάτες της είναι νόμιμες επιχειρήσεις. Η εφαρμογή φέρεται να έχει χρησιμοποιηθεί από τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αφρικής, για την αποστολή μηνυμάτων εξυπηρέτησης πελατών.

«Ενώ το Bazuc δεν είναι malware, θέτει σε κίνδυνο τους ανθρώπους που επιλέγουν να το εγκαταστήσουν» αναφέρει ερευνητής ασφάλειας της Lookout. «Όσοι κατεβάσετε το app διακινδυνεύετε τα προσωπικά σας στοιχεία, το όνομα και τον αριθμό τηλεφώνου σας.»

Ο δημιουργός της εφαρμογής, Russell Loomis, απαντά σε  e -mail ότι οι χρήστες γνωρίζουν καλά τους κινδύνους από τη χρήση των υπηρεσιών, οι οποίες είναι αναρτημένoι με μεγάλα γράμματα στην ιστοσελίδα της εφαρμογής.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS