ΑρχικήsecurityΗ γυμvή Carla Bruni... έκαψε υπουργούς και διπλωμάτες!

Η γυμvή Carla Bruni… έκαψε υπουργούς και διπλωμάτες!

Χάκερς χρησιμοποίησαν την πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας
Χάκερς χρησιμοποίησαν την πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας

Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί στην Carla Bruni με περιβολή… Εύας; Αυτό ακριβώς σκέφτηκαν χάκερς και μόλυναν με έναν ιό τους τους υπολογιστές κορυφαίων διπλωματών του G20, τον Φεβρουάριο του 2011 στο Παρίσι.

Οι χάκερς που έβαλαν τη yυμvή Carla για… δόλωμα ήταν πιθανότατα οι συνήθεις ύποπτοι για κυβερνοεπιθέσεις –οι Κινέζοι– και στόχος τους ήταν η συλλογή πληροφοριών, κυρίως από τις ΗΠΑ, υποστηρίζει ο γαλλικός Τύπος.

Έχοντας πλήρη μεσάνυχτα, η τότε πρώτη κυρία της Γαλλίας και τρίτη σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί αποδείχθηκε το καλύτερο… δόλωμα για να πέσουν στην παγίδα των χάκερς οι ξένοι διπλωμάτες.

Οι πολιτικοί που είχαν συμμετάσχει στο G20 είχαν λάβει στον υπολογιστή τους το ακόλουθο μήνυμα: «Για να δείτε γυμvές φωτογραφίες της Carla Bruni, κάντε κλικ εδώ». Οι ανυποψίαστοι παραλήπτες άνοιγαν το γραπτό μήνυμα για να απολαύσουν την καλλίπυγο Carla και άθελά τους έπεφταν θύματα των χάκερς. Όχι μόνο μόλυναν τον υπολογιστή τους με τον ιό, αλλά τον προωθούσαν στα γραπτά μηνύματα που έστελναν και οι ίδιοι. Αυτοί που έπεσαν στην παγίδα της γυμvής Carla ήταν, μεταξύ άλλων, υπουργοί Οικονομικών και τραπεζίτες. Το θέμα αποκαλύφθηκε δύο χρόνια αργότερα και, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, διεξάγεται έρευνα για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Κυβερνητική πηγή του Παρισιού υποστηρίζει ότι σχεδόν όλοι όσοι συμμετείχαν στη σύνοδο του G20 πριν δύο χρόνια, που είχε διεξαχθεί στη γαλλική πρωτεύουσα, είχαν μολυνθεί με τον trojan ιό, όπως αξιωματούχοι από την Τσεχία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία και τη Λετονία.

Το γεγονός ότι η Carla έγινε χωρίς να το γνωρίζει «δούρειος ίππος» δεν έχει σχολιαστεί, προς το παρόν, από το περιβάλλον του Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα, πάντως, με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η ιδέα των χάκερς βρήκε εύκολα το στόχο της, αφού πόνταρε στο yυμvό παρελθόν της τραγουδίστριας. Η Carla παντρεύτηκε το 2008 τον Σαρκοζί και στην αρχή της καριέρας της ως μοντέλο έκανε συχνές εμφανίσεις όπως τη γέννησε η μαμά της, σε πολλά εξώφυλλα περιοδικών, χαροποιώντας ιδιαίτερα τον ανδρικό πληθυσμό. Σήμερα απολαμβάνει, όπως έχει η ίδια δηλώσει, το σύζυγό της, ο οποίος έχει πλέον άφθονο χρόνο για να ασχοληθεί με την ίδια και την κόρη τους.

Πηγή: e-radio.gr

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS