ΑρχικήsecurityΝέα απάτη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εκμεταλλεύεται το όνομα του Nelson Mandela

Νέα απάτη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εκμεταλλεύεται το όνομα του Nelson Mandela

Lottery-Scam-You-re-the-Winner-of-the-Nelson-Mandela-Humanitarian-Awards-407953-2

Το όνομα του Nέλσον Μαντέλα χρησιμοποιείται συχνά σε διαδικτυακές απάτες, με σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων χρηστών. Ερευνητές της Trend Μicro, έχουν εντοπίσει μια νέα καμπάνια που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, η οποία ξεκίνησε να διαδίδεται μετά τον θάνατο του νοτιοαφρικανού ηγέτη.

Τα ψεύτικα μηνύματα έχουν τίτλο “Ανθρωπιστικά βραβεία Nelson Mandela” και αναφέρουν:

“Σήμερα, η κυβέρνηση και ο λαός της Νότιας Αφρικής τιμά το θάνατο του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου και παγκόσμιου ειδώλου, Νέλσον Μαντέλα. Στα πλαίσια της εκπλήρωσης μίας εκ των τελευταίων επιθυμιών του για ανακούφιση της παγκόσμιας φτώχειας, 10 άνθρωποι κάθε χρόνο, την ημέρα του θανάτου του, θα λαμβάνουν τα Ανθρωπιστικά Βραβεία Νέλσον Μαντέλα”

Τα υποψήφια θύματα καλούνται  στη συνέχεια να στείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Φυσικά, τα βραβεία είναι μέρος της απάτης και όσοι χρήστες ανταποκρίνονται στα emails, καλούνται να παραδώσουν περισσότερες προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες. Επιπλέον, τους ζητείται να καταβάλουν ορισμένα τέλη, που απαιτούνται για την ολοκλήρωση  της μεταβίβασης των υποτιθέμενων επάθλων .

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι απατεώνες είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων , όπως Western Union και Money Gram.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS