ΑρχικήinetΚλεμμένο laptop παίκτη πόκερ επιστρέφει μυστηριωδώς με εργαλείο απομακρυσμένης διαχείρισης

Κλεμμένο laptop παίκτη πόκερ επιστρέφει μυστηριωδώς με εργαλείο απομακρυσμένης διαχείρισης

laptop-stolen-laptop

Ο Jens Kyllönen, ένας επαγγελματίας παίκτης πόκερ από τη Φινλανδία, έμεινε έκπληκτος όταν το laptop του, που είχε κλαπεί από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του, ενώ έπαιζε σε ένα τουρνουά, μυστηριωδώς επέστρεψε στο ίδιο μέρος που το άφησε.

Ο Jens παραπονέθηκε για το περιστατικό στο ξενοδοχείο, ωστόσο το προσωπικό δεν βοήθησε και πολύ. Του είπαν ότι η κάμερα δεν λειτουργούσε σωστά, έτσι δεν ήταν σε θέση να μάθουν πώς συνέβη.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι ο φορητός υπολογιστής κλάπηκε και πάλι, ενώ ζητούσε βοήθεια από το προσωπικό και τοποθετήθηκε στο λόμπι του ξενοδοχείου. Αυτό που είχε πρόσβαση στο laptop του, κατάφερε να αφαιρέσει τον κωδικό πρόσβασης.

Στη συνέχεια, σκέφτηκε να επισκεφθεί την F-Secure Labs για να κάνουν ψηφιακή έρευνα στο laptop του για να ανακαλύψουν τι συνέβη.

Σύμφωνα με την F -Secure Labs, ο φορητός υπολογιστής είχε μολυνθεί στην πραγματικότητα με ένα εργαλείο απομακρυσμένης διαχείρισης που βασίζεται σε Java (RAT). Με βάση τις χρονικές σημάνσεις, το κακόβουλο λογισμικό εισήχθη στον φορητό υπολογιστή όταν το laptop είχε χαθεί.

Αυτός δεν είναι ο μόνος άνθρωπος που έπεσε θύμα αυτής της επίθεσης, υπάρχει και ένας άλλος επαγγελματίας παίκτης, ο Henri Jaakkola που έμεινε στο ίδιο δωμάτιο στην εκδήλωση και είχαν ακριβώς το ίδιο trojan εγκατεστημένο στο, φορητό υπολογιστή τους.

Όσοι έχουν φορητό υπολογιστή με ευαίσθητες πληροφορίες, καλό θα είναι να τον τοποθετούν σε ένα ασφαλές μέρος, όταν δεν τον έχουν μαζί τους και οι δίσκοι θα πρέπει να είναι κρυπτογραφημένοι.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS