ΑρχικήinetΗΠΑ: Twitter, Facebook, Google ζητούν να σταματήσουν οι παρακολουθήσεις

ΗΠΑ: Twitter, Facebook, Google ζητούν να σταματήσουν οι παρακολουθήσεις

635EF957B909842BDA4335C46425B7F0

Οκτώ κολοσσοί των νέων τεχνολογιών, με ανοικτή επιστολή προς τον Ομπάμα ζητούν “μεταρρύθμιση των μεθόδων παρακολούθησης”

Μεταρρυθμίσεις της νομοθεσίας στο θέμα των παρακολουθήσεων ζητούν οκτώ αμερικανικοί κολοσσοί των νέων τεχνολογιών, όπως το Twitter, το Facebook και η Apple.

Με μια ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, που έδωσαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, ζητούν “μεταρρύθμιση των μεθόδων παρακολούθησης” των ΗΠΑ, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην τεχνικού της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Εντουαρντ Σνόουντεν.

“Οι αποκαλύψεις που έγιναν το καλοκαίρι ανέδειξαν την επιτακτική ανάγκη για μεταρρύθμιση στις μεθόδους παρακολούθησης των κυβερνήσεων σε παγκόσμια κλίμακα”, γράφουν οι Aol, Apple, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Yahoo! και Twitter.

“Η ζυγαριά σε πολλές χώρες έγειρε υπερβολικά υπέρ του κράτους σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων, δικαιωμάτων που περιλαμβάνονται στο Σύνταγμά μας. Αυτό απουδυναμώνει τις ελευθερίες που απολαμβάνουμε. Είναι καιρός αυτό να αλλάξει”, τονίζουν.

Οι οκτώ που υπογράφουν την επιστολή “καλούν τις ΗΠΑ να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να αρχίσουν μεταρρυθμίσεις ώστε οι επιχειρήσεις παρακολούθησης από πλευράς της αμερικανικής κυβέρνησης να ορίζονται σαφώς από το νόμο, να είναι ανάλογες με τους κινδύνους και διαφανείς”.

“Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις δραστηριότητες παρακολούθησης των κυβερνήσεων κλόνισαν την εμπιστοσύνη των χρηστών μας”, εξηγεί η πρόεδρος του Yahoo! Μαρίσα Μάγερ.

“Είναι καιρός η κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των χρηστών μας, και είναι καιρός να λάβει μέτρα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στον κόσμο”.

Άρθρα που δημοσιεύονται από τον Ιούνιο σε πολλές εφημερίδες, μεταξύ τους η Washington Post και η Guardian, μετά τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, απέδειξαν το εύρος του συστήματος παρακολούθησης, κυρίως στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, προκαλώντας την οργή της Ουάσινγκτον και την αμηχανία του Λονδίνου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Πηγή: protothema.gr

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS