ΑρχικήinetΗ NSA συλλέγει δισεκατομμύρια προσωπικών δεδομένων... από χόμπι!

Η NSA συλλέγει δισεκατομμύρια προσωπικών δεδομένων… από χόμπι!

NSA-Surveillance

Αν για κάποιο λόγο νομίζετε ακόμα πως κανείς δεν ενδιαφέρεται να μάθει την τοποθεσία σας όταν βρίσκεστε στο κινητό σας τηλέφωνο, ίσως δεν έχετε ακούσει ακόμα αυτό: Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η υπηρεσία ασφάλειας των ΗΠΑ, NSA, συλλέγει καθημερινά σχεδόν 5 δισεκατομμύρια αρχεία σχετικά με τοποθεσίες κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο!

Αξιωματούχος της NSA που μίλησε ανώνυμα στην εφημερίδα ανέφερε πως η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ συγκεντρώνει στοιχεία από όλο τον κόσμο “παγιδεύοντας” τα καλώδια που συνδέουν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας διεθνώς και που εξυπηρετούν τόσο τα αμερικανικά κινητά τηλέφωνα, όσο και αυτά εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον, στοιχεία συγκεντρώνονται και από δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό με τα κινητά τους κάθε χρόνο.

Βέβαια, είναι φανερό ότι καμία υπηρεσία δεν μπορεί να επεξεργαστεί τέτοιο όγκο δεδομένων μέσα σε μία μέρα, οπότε η NSA προφανώς κάνει απλά… συλλογή προσωπικών δεδομένων από χόμπι, όπως άλλοι συλλέγουν γραμματόσημα.

 

Πηγή: koutipandoras.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS