ΑρχικήinetSickweather: Η εφαρμογή που μας "ενημερώνει...;" για τις ιώσεις

Sickweather: Η εφαρμογή που μας “ενημερώνει…;” για τις ιώσεις

gty_sick_dm_121122_wgΜια ιδιαίτερη εφαρμογή έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες εβδομάδες στο iTunes και σίγουρα χρήζει σχολιασμού…

Το Sickweather, είναι ένα ελεύθερο Application για τις iOS συσκευές που μπορεί μας “ενημερώνει” για τυχόν κρούσματα γρίπης και μας προτρέπει να αποφεύγουμε τις “επικίνδυνες” περιοχές.

Δείγμα από "Αναφορά" κρούσματος γρίπης
Δείγμα από “Αναφορά” κρούσματος γρίπης

Ο τρόπος που λειτουργεί είναι πραγματικά πολύ απλός. Όπως βλέπετε και στην παραπάνω εικόνα, στον χάρτη της περιοχής που μπορεί να βρισκόμαστε, η εφαρμογή μας εμφανίζει όλα τα σημεία στα οποία χρήστες κοινωνικών δικτύων (Facebook, Twiter) έχουν παρατηρήσει κρούσματα ιώσεων.

Ακόμα, υπάρχουν βαθμίδες επικινδυνότητας, καθώς και ανάλυση των συμπτωμάτων αλλά και του πιθανού τύπου της ίωσης (πχ παιδική, γαστρεντερική, αναπνευστική, περιβάλλοντος). Εάν κάποιος χρήστης, σε κάποια περιοχή, παρατηρήσει όλα τα πιθανά συμπτώματα σε κάποιον ασθενή, τότε υπάρχει και επίσημα αναφορά της ίωσης.

Σαφώς, η εφαρμογή αναφέρει πως είναι ικανή να διακρίνει τις σοβαρές περιπτώσεις αναφορών ιώσεων από τις χιουμοριστικές ή τις άσχετες (όπως π.χ. την φράση: “I have Bieber Fiever”)…

Μέχρι στιγμής, η εφαρμογή είναι αρκετά δημοφιλής στις ΗΠΑ. Εμείς πάντως, από την πλευρά μας, μπορούμε να παρατηρήσουμε πως σαν ιδέα σίγουρα φαντάζει πρωτοποριακή και αρκετά χρήσιμη. Εάν θέλετε να κατεβάσετε και να δοκιμάσετε στην iOS συσκευή σας την εφαρμογή, ακολουθήστε τον σύνδεσμο για το iTunes.

 

Πηγή: dwrean.net

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS