ΑρχικήinetΟ Μ.Σφακιανάκης στα Γρεβενά για την Ασφαλή Πλογήση στο διαδίκτυο - Bίντεο

Ο Μ.Σφακιανάκης στα Γρεβενά για την Ασφαλή Πλογήση στο διαδίκτυο – Bίντεο

elas-m-sfakianakis-arxeio

Ημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών.

Η ημερίδα με θέμα: «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο-Cyberbullying» είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που επιφυλάσσει η πλοήγηση σε αυτό.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο, ενώ στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ταξίαρχος κ.Σφακιανάκης,  υποδιευθυντής της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

H ημερίδα αναμεταδόθηκε ζωντανά και από το MEGA:

Ο Μ.Σφακιανάκης τόνισε ότι οι γονείς δεν πρέπει να απαγορεύουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, αλλά να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται, προκειμένου να περιορίσουν τις αρνητικές πτυχές του και να αναδείξουν τα θετικά του στοιχεία, τα οποία υπερτερούν σαφώς.

Αναφορικά με το cyberbullying, ο ταξίαρχος επισήμανε ότι 20.000 παιδιά κάθε μέρα ανά τον κόσμο, αρνούνται να πάνε στο σχολείο λόγω κρουσμάτων διαδικτυακού εκφοβισμού. Στην χώρα μας,  η δράση της Ελληνικής Αστυνομίας για ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το cyberbullying, έχει μειώσει κατά 60% τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας, ενώ παράλληλα  σχεδιάζεται η δημιουργία ενός αντι-bullying κέντρου με σκοπό την ελάττωση της εμφάνισης περιστατικών εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS