ΑρχικήinetΈρευνα: Το 3ο τρίμηνο του 2013 εντοπίστηκαν 10 εκατ. νέα malware

Έρευνα: Το 3ο τρίμηνο του 2013 εντοπίστηκαν 10 εκατ. νέα malware

10-Million-New-Malware-Strains-Identified-So-Far-in-2013-Q3-Study-Shows-404043-2

Η Panda Security έχει δημοσιεύσει τριμηνιαία έκθεση για το τρίτο τρίμηνο του 2013. Η μελέτη εστιάζεται στα malware, τις επιθέσεις μέσω μόλυνσης του DNS, τις απειλές των κινητών και την επιτήρηση της NSA.

Όσον αφορά το κακόβουλο λογισμικό, τα στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν 10 εκατομμύρια νέα malware έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής το 2013. Ο αριθμός είναι ήδη μεγαλύτερος από το σύνολο των malware που εντοπίστηκαν όλο το περασμένο έτος, πράγμα που σημαίνει ότι βλέπουμε ένα νέο ρεκόρ.

Κοντά στο 77% όλων των νέων δειγμάτων malware που προσδιορίζονται κατά το τελευταίο τρίμηνο ήταν Trojans, ακολουθούν τα worms με 13% και οι ιοί με 9%. Τα Trojans ήταν επίσης υπεύθυνα για τις περισσότερες μολύνσεις.

Το CryptoLocker είναι μία από τις πιο αξιόλογες απειλές που έχουμε δει κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η Λατινική Αμερική παρέμεινε η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από κακόβουλο λογισμικό. Στην Κίνα, σχεδόν το 60% των υπολογιστών βρέθηκε να έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό.

Ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης καταγράφηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS