ΑρχικήsecurityTα δεδομένα πιο πολύτιμα από την ίδια τη συσκευή

Tα δεδομένα πιο πολύτιμα από την ίδια τη συσκευή

D8560CEE82321871813024D16854CB22

Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων χρηστών ανέφερε ότι οι φωτογραφίες και τα έγγραφα τους είναι πιο πολύτιμα ακόμη και από τον πιο ακριβό υπολογιστή ή smartphone

Οι περισσότεροι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών θεωρούν ότι τα δεδομένα που έχουν στις συσκευές τους είναι σημαντικότερα και από τον ίδιο τον υπολογιστή.

Eρευνα που πραγματοποιήθηκε από την B2B International και την Kaspersky Lab έδειξε ότι το 59% των Ευρωπαίων χρηστών ανέφερε ότι οι φωτογραφίες και τα έγγραφα τους είναι πιο πολύτιμα ακόμη και από το ακριβό hardware.

Ωστόσο, μετά από μια επίθεση κακόβουλου λογισμικού, πάνω από το 50% των χρηστών ανακάλυψε ότι δεν ήταν σε θέση να ανακτήσει όλα τα δεδομένα του. Σύμφωνα με την έρευνα, μία στις πέντε επιθέσεις έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια προσωπικών δεδομένων. Το 61% των χρηστών που δέχθηκαν επίθεση δεν ήταν σε θέση να ανακτήσει όλα τα δεδομένα του.

Για τους κυβερνοεγκληματίες, τα προσωπικά δεδομένα είναι ένα ανταλλάξιμο και εμπορεύσιμο αγαθό, καθώς μπορούν να κλέψουν πολύτιμα στοιχεία και να τα χρησιμοποιήσουν σε παράνομες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, μπορούν να εκμεταλλευτούν online οικονομικά δεδομένα ή να εμποδίσουν την πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες και να απαιτήσουν λύτρα από το χρήστη γι’ αυτό.

Η διαδεδομένη χρήση των φορητών συσκευών έχει επιδεινώσει την κατάσταση. Κάθε νέο smartphone ή tablet που χρησιμοποιείται για προσωπικούς λόγους δίνει στους απατεώνες μια επιπλέον ευκαιρία να επιτεθούν.

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS