ΑρχικήinetΌλο και περισσότερες γυναίκες στον «αντρικό» κόσμο της τεχνολογίας

Όλο και περισσότερες γυναίκες στον «αντρικό» κόσμο της τεχνολογίας

4B280FFC4CEF2F2E59FD2DF63C33813E

Τους τελευταίους 12 μήνες το 60% των νεοπροσληφθέντων στον κλάδο είναι γυναίκες – Συνολικά το ένα τρίτο των εργαζομένων είναι γυναικείου φύλλου

Κάτι παράξενο συμβαίνει στον τεχνολογικό κόσμο, ο οποίος πλέον δεν είναι αντρική υπόθεση, καθώς ξαφνικά οι εταιρείες προσλαμβάνουν περισσότερες γυναίκες παρά άντρες.

Τους τελευταίους 12 μήνες στην τεχνολογική βιομηχανία, στις ΗΠΑ, προσελήφθησαν 60.000 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι 36.000 είναι γυναίκες, δηλαδή το 60%, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικάνικης στατιστικής υπηρεσίας για την εργασία.

Συνήθως, στις τεχνολογικές εταιρείες το 70% με 80% ήταν εργαζόμενοι αντρικού φύλλου, αλλά σύμφωνα με την στατιστική αρχή, τα πράγματα τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει.

«Είναι σίγουρα μια έκπληξη η απότομη αύξηση, αλλά είναι νωρίς ακόμα για να γνωρίζουμε αν υπάρχει μια τέτοια τάση», είπε ο Shravan Goli, πρόεδρος της Dice Holdings, της κορυφαίας εταιρείας που παρέχει εξειδικευμένες ιστοσελίδες καριέρας-σταδιοδρομίας για επιλεγμένες επαγγελματικές κοινότητες.

Στη συνέχεια προσέθεσε πως «στην αύξηση των προσλήψεων γυναικείου φύλλου έχει συμβάλει η ενημέρωση, που δεν είναι ίδια με παλαιότερα, αλλά και η τάση των εταιρειών για ποικιλομορφία. Έτσι όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ευαισθητοποίησης των τεχνολογικών εταιρειών και την έλξη όλο και περισσότερων γυναικών».

Ωστόσο για να φτάσουν το 50% στο σύνολο των εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας, οι γυναίκες έχουν να κάνουν ακόμα μακρύ δρόμο, καθώς για δεκαετίες στα υψηλά πόστα και ειδικά στον τομέα των προσλήψεων, κυριαρχούν οι άντρες, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ΗΠΑ, οι γυναίκες εργαζόμενοι στις τεχνολογικές βιομηχανίες είναι περίπου το ένα τρίτο του συνόλου.

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS