ΑρχικήsecurityΑστυνομικός ντετέκτιβ στη Νέα Υόρκη παραδέχεται την ενοχή του για την πρόσληψη...

Αστυνομικός ντετέκτιβ στη Νέα Υόρκη παραδέχεται την ενοχή του για την πρόσληψη χάκερ

500px-Flag_of_the_United_States.svg_

Την Παρασκευή, ο Edwin Vargas, ένα 42χρονος αστυνομικός της Νέας Υόρκης (NYPD), ομολόγησε την ενοχή του στις κατηγορίες για ηλεκτρονική πειρατεία και συνωμοσίας για τη διάπραξη ηλεκτρονικής πειρατείας. Ο αξιωματικός συνελήφθη τον Μάιο.

Στο διάστημα Απριλίος 2010 και Οκτωβρίος 2012, ο Vargas συγκέντρωσε διαπιστευτήρια περίπου 43 προσωπικών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενός κινητού τηλεφώνου, που ανήκουν σε περίπου 30 άτομα, σύμφωνα με αναφορά του FBI. Οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (20 περίπου) ανήκουν σε αστυνομικούς του NYPD.

Ο Vargas ομολόγησε την πρόσβαση σε προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τουλάχιστον ενός αξιωματικού, χρησιμοποιώντας τα κλεμμένα διαπιστευτήρια. Ο ντετέκτιβ, επίσης, ομολόγησε την πρόσβαση σε μια ομοσπονδιακή βάση δεδομένων – το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Εγκλήματος (NCIC) – χωρίς άδεια, προκειμένου να λάβει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με δύο αξιωματικούς του NYPD. Μια συνεργατική έρευνα μεταξύ του FBI και το Εσωτερικών Υποθέσεων του NYPD, αποκάλυψε ότι Vargas πλήρωσε περισσότερα από $4.000 για hacking υπηρεσίες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS