ΑρχικήHow ToWolfram Language: Η γλώσσα προγραμματισμού για όλους που μπορεί να φέρει την...

Wolfram Language: Η γλώσσα προγραμματισμού για όλους που μπορεί να φέρει την επάνασταση

wolfram_language

Η Wolfram Alpha είναι ίσως η πιο εξελιγμένη μηχανή αναζήτησης διαθέσιμη για το κοινό, η οποία δίνει αποτελέσματα από τις πιο απλές αναζητήσεις μέχρι και λύσεις για πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις. Τώρα, ο δημιουργός της (Stephen Wolfram) ανακοίνωσε ότι θα την ενσωματώσει στη νέα γλώσσα προγραμματισμού που ετοιμάζει, η οποία θα είναι ό,τι σημαντικότερο έχει φτιάξει ποτέ και ίσως φέρει την επανάσταση στον χώρο της Πληροφορικής.

Η Wolfram Language θα ενσωματώνει και όλα τα στοιχεία του πασίγνωστου Mathematica, αλλά βασικός στόχος είναι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευκολία απ’ όλους για τη δημιουργία ποικίλλων εφαρμογών και λύσεων, χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού, αφού θα μπορεί να κατανοεί εντολές σε φυσική γλώσσα (natural language)!

Σε αντίθεση με τις κραταιές γλώσσες προγραμματισμού (όπως C++, PHP και Java), η Wolfram Language θα ενσωματώνει στον πυρήνα της όσο το δυνατόν περισσότερες λειτουργίες και δε θα βασίζεται τόσο έντονα σε εξωτερικές libraries, ενώ θα είναι προσβάσιμη σε όλους μέσω cloud (θα υπάρχει όμως και desktop έκδοση).

“Θέλουμε να φέρουμε τη Wolfram Language σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Είναι μια καταπληκτική πρώτη γλώσσα προγραμματισμού για οποιονδήποτε”

Να προστεθεί ότι σύντομα (δεν διευκρίνησε πόσο σύντομα) θα είναι διαθέσιμο και το Mathematica Online, το οποίο θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε όπως το κανονικό λογισμικό από τον web browser.

Ακόμα ένα βήμα, λοιπόν, για την προώθηση του Προγραμματισμού σε όλο τον κόσμο και μάλιστα με σοβαρές προσπάθειες για να είναι κατανοητός-προσβάσιμος-φιλικός σε όλους, τη στιγμή που κάποιοι φωστήρες σε κάποιες χώρες καταργούν το μάθημα από τα σχολεία…

 

Πηγή: techgear.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS