ΑρχικήinetH Facebook εντάχθηκε στην παγκόσμια ένωση mobile παρόχων GSMA

H Facebook εντάχθηκε στην παγκόσμια ένωση mobile παρόχων GSMA

facebookglobalΗ Facebook δραστηριοποιείται όλο και πιο έντονα σε ό,τι έχει να κάνει με τα ασύρματα δίκτυα καθώς εξελίσσεται το πλάνο της εταιρίας για διάδοση του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία εντάχθηκε στην GSM Association (GSMA), έναν φορέα που αποτελείται από τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και άλλους συνεργάτες τεχνολογίας, που εργάζονται από κοινού ώστε να εδραιώσουν το πρότυπο και να προωθήσουν το σύστημα mobile επικοινωνίας GSM cellular παγκοσμίως.

Aν και η Facebook δεν έχει επενδύσει άμεσα σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, φαίνεται ότι ενδιαφέρεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή τους, ως μέρος της διάδοσης του Internet.org, οργανισμού που συστάθηκε τον Αύγουστο  για να φέρει το Διαδίκτυο σε όσο περισσότερους κατοίκους παγκοσμίως είναι εφικτό.

“H κατανόηση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι πάροχοι (και η βιομηχανία συνολικά) δεν είναι σημαντική μόνο για την Facebook αλλά και για τις προσπάθειες του Internet.org,” δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Απώτερος στόχος της αμερικανικής εταιρίας κοινωνικής δικτύωσης είναι φυσικά η αύξηση των πελατών για την υπηρεσία της. Με την χρήση των κοινωνικών δικτύων να μεταφέρεται όλο και περισσότερο προς τα smartphones, είναι αναμενόμενο, τόσο το ενδιαφέρον της εταιρίας όσο και η ένταξή της στην GSMA.

Όπως δήλωσε και ο αντιπρόεδρος της Facebook, Dan Rose “η ένταξη στην GSMA αντικατοπτρίζει την εστίασή μας στην mobile αγορά καθώς και την διαρκή επιθυμία μας να εργαστούμε εκ του σύνεγγυς με συνεργάτες της βιομηχανίας προσβλέποντας σε έναν ενεργό ρόλο μελλοντικά”.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS