ΑρχικήsecurityΤο TrueCrypt εκπληρώνει τους στόχους συλλογής κεφαλαίων για τον έλεγχο ασφάλειας στον...

Το TrueCrypt εκπληρώνει τους στόχους συλλογής κεφαλαίων για τον έλεγχο ασφάλειας στον κώδικά του

encrypt_primary-100022114-gallery

Έχει ελεγχθεί το TrueCrypt; Όχι, αλλά θα γίνει σύντομα!

Ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα εργαλεία κρυπτογράφησης αρχείων στον κόσμο, πρόκειται να λάβει έναν πλήρη έλεγχο ασφάλειας, που ελπίζουμε ότι θα δώσει στο λογισμικό μια καθαρή εικόνα για τη λειτουργία του.

Η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα μιας ανεξάρτητης προσπάθειας που έληξε με επιτυχία και κατάφερε να συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να ελεγχθεί εκ βαθέων το TrueCrypt.

Το TrueCrypt είναι ένα δωρεάν, ανοιχτού κώδικα πρόγραμμα κρυπτογράφησης διαθέσιμο για Windows, OS X και Linux και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κρυπτογράφηση ατομικών φακέλων και ολόκληρων δίσκων. Το πρόγραμμα μπορεί επίσης να κάνει κάποια εκπληκτικά πράγματα όπως να δημιουργήσει ένα κρυφό λειτουργικό σύστημα σε έναν υπολογιστή-ουσιαστικά ένα λειτουργικό σύστημα μέσα σε ένα λειτουργικό σύστημα, όπου μπορείτε να κρατήσετε τα περισσότερα εμπιστευτικά αρχεία σας.

Αλλά ενώ το TrueCrypt είναι ένα εξαιρετικά ικανό και ευρέως χρησιμοποιούμενο λογισμικό, σχεδόν οι 70.000 γραμμές κώδικα του προγράμματος δεν έχουν ακόμη υπαχθεί σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση ασφάλειας, ένα μείζον πρόβλημα με ένα εργαλείο που τόσοι πολλοί άνθρωποι εμπιστεύονται για να κρυπτογραφήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS