ΑρχικήinetΗ Lavabit και η Silent Circle ετοιμάζουν νέα ασφαλή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η Lavabit και η Silent Circle ετοιμάζουν νέα ασφαλή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από το κλείσιμο της Lavabit. Όλα δείχνουν όμως ότι ο ιδρυτής της κ. Levison δεν το βάζει κάτω. Σήμερα η Lavabitκαι η Silent Circle ανακοίνωσαν ότι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ξεκινήσουν μια νέα υπηρεσία το Dark Mail. Η νέα υπηρεσία θα παρέχει ένα ασφαλές, κρυπτογραφημένο peer-to -peer σύστημα e-mail που θα είναι πολύ πιο ανθεκτικό στην εποπτεία της κάθε κυβέρνησης . Το αποκαλούν «Dark Mail Alliance.»

SilentCircle_DarkEmail

«Δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε το διαδίκτυο πια. όπως δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τις κυβερνήσεις», δήλωσε ο Levison σε μια συνέντευξη που έδωσε στο Mashable. «Έτσι πρέπει να αναπτύξουμε ένα νέο σύστημα που θα είναι ανθεκτικό σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις».

Το Dark Mail δεν θα εφαρμοστεί μόνο στις νέες ασφαλείς εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Silent Circle, αλλά θα προσφέρεται και σαν ένα open source λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε μια νέα αρχιτεκτονική πρωτοκόλλου ασφαλείας XMPP που αναπτύχθηκε από την Silent Circle και ονομάζεται SCIMP ( Silent Circle Instant Messaging Protocol).

Η νέα υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Dark Mail έχει σαν στόχο να μας φέρει νέα e-mail και όχι σαν αυτά που γνωρίζουμε. Θεωρητικά, οι πάροχοι (ιδιοκτήτες) δεν θα έχουν ούτε τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης για να τα παραδώσουν στο FBI και στην NSA αν κάποια φορά τους ζητηθούν.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες θα δημοσιευθούν σε λίγες εβδομάδες, όταν όλα θα είναι έτοιμα.
Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS