ΑρχικήsecurityΝέα στοιχεία έρχονται στο φώς σχετικά με την παραβίαση της PR Newswire

Νέα στοιχεία έρχονται στο φώς σχετικά με την παραβίαση της PR Newswire

H PR Newswire είναι μια διεθνής εταιρεία παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας και μάρκετινγκ, που συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς απ’ όλο τον κόσμο.

Τον Μάρτιο του 2013 τα συστήματα της PR Newswire παραβίαστηκαν. Οι δράστες κατάφεραν να κλέψουν ονόματα χρηστών και κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης που άνηκαν σε πελάτες της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον ειδικό ασφάλειας Brian Krebs, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ανέβασαν τα κλεμμένα δεδομένα στο διακομιστή, στον οποίο ανακαλύφτηκε πρόσφατα ο πηγαίος κώδικας διαφόρων προϊόντων της Adobe. Αυτό ενδεχομένως σημαίνει ότι η ίδια ομάδα hacking βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις.

Η PR Newswire επιβεβαίωσε ότι τα δεδομένα που ανακάλυψε ο ερευνητής είχαν κλαπεί από τα συστήματά τους. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το ζήτημα και έχει ενημερώσει τους πελάτες της. Οι αρχές επιβολής του νόμου έχουν επίσης κληθεί για να διερευνήσουν το περιστατικό .

Τα ονόματα χρηστών και οι κωδικοί πρόσβασης φαίνεται να ανήκουν σε χρήστες από την Ινδία, την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Οι κωδικοί πρόσβασης των πελατών, των οποίων τα στοιχεία ήταν αποθηκευμένα στην παραβιασμένη βάση δεδομένων έχουν αλλαχθεί.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια απόδειξη ότι τα κλεμμένα δεδομένα έχουν χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά.

«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι τα κλεμμένα δεδομένα ενδέχεται να έφτασαν στα χέρια οποιωνδήποτε ομάδων που προσπαθούν να επηρεάσουν την πολιτική και οικονομική σταθερότητα», δήλωσε ο Alec Holden , ο CISO της εταιρείας ασφάλειας Hold που συμμετείχε στην ανάλυση των δεδομένων, σε συνεργασία με τον Κrebs.

“Παραπλανητικές δηλώσεις PR για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών θα μπορούσαν να διαταράξουν τις αγορές μετοχών, να τραυματίσουν τη φήμη μιας εταιρείας , και να επηρεάσουν τους καταναλωτές “, πρόσθεσε.

Αυτό ισχύει λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πελάτες της PR Newswire είναι μεγάλες εταιρείες δημοσίων σχέσεων και marketing και πολλές επιχειρήσεις του Fortune 1000.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS