ΑρχικήsecurityΝέα απάτη στο διαδίκτυο εκμεταλλεύεται το όνομα της αεροπορικής εταιρείας Qantas

Νέα απάτη στο διαδίκτυο εκμεταλλεύεται το όνομα της αεροπορικής εταιρείας Qantas

Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με θέμα την προσφορά θέσεων εργασίας στην μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας, Qantas Airlines.

Σύμφωνα με το Hoax Slayer, τα μηνύματα δεν προέρχονται από την αυστραλιανή Qantas. Αντ ‘αυτού, είναι μέρος μιας καλοσχεδιασμένης διαδικτυακής απάτης, που στοχεύει στην εξαπάτηση ανυποψίαστων χρηστών για την υποκλοπή των προσωπικών τους στοιχείων και την απόσπαση χρηματικών ποσών.

Το μήνυμα της απάτης αναφέρει:

“Αξιότιμε κύριε/κυρία, η Qantas Airline αποτελεί έναν διακεκριμένο διεθνή αερομεταφορέα με περισσότερους από 10.000 ξένους εργαζόμενους σε παγκόσμια κλίμακα. Είμαστε υπερήφανοι για την παρουσία της Qantas σε πολλές διαφορετικές χώρες ανά τον κόσμο. Το εθνικό και το διεθνές μας πλήρωμα πραγματοποιεί περισσότερες από 900 πτήσεις κάθε εβδομάδα, συχνά με τα νέα αεροσκάφη A380”.

“Οι αεροσυνοδοί μας είναι γνήσιοι, κοινωνικοί και ενδιαφέροντες άνθρωποι που ενισχύουν το brand της εταιρείας. Η εργασία με την Qantas είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον καθένα, προκειμένου να εισέρθει στο δυναμικό περιβάλλον της ομάδας μας. Η συνάντηση νέων ανθρώπων αποτελεί καθημερινό φαινόμενο και τα ταξίδια σε μοναδικούς διεθνείς προορισμούς εισάγουν ένα συναρπαστικό νέο τρόπο ζωής”.

Συνολικά 39 είδη θέσεων εργασίας στην Qantas προωθούνται μέσω των παραπλανητικών e-mails και υπόσχονται στους χρήστες 5ετή ανανεώσιμη σύμβαση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στην διεύθυνση: qantasoffice@globomail.com. Στην συνέχεια οι επιτήδειοι επικοινωνούν με τους υποψήφιους ενδιαφερόμενους, και τους ζητούν να προκαταβάλουν ορισμένα τέλη, τα οποία υποτίθεται ότι θα τους επιστραφούν πλήρως μετά την πρόσληψη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS