ΑρχικήsecurityΠαραβιάστηκε η ιστοσελίδα της PureVPN

Παραβιάστηκε η ιστοσελίδα της PureVPN

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, οι πελάτες του παρόχου υπηρεσιών VPN, PureVPN, άρχισαν να λαμβάνουν ψεύτικα emails, που υποτίθεται ότι προέρχονταν από τον ιδρυτή της εταιρείας. Τα emails ενημέρωναν τους χρήστες ότι “λόγω συμβάντος θα πρέπει να προχωρήσουν σε οριστική διαγραφή του λογαριασμού τους”.

“Δεν είμαστε πλέον σε θέση να διατηρούμε μια υπηρεσία ανωνυμίας, λόγω νομικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε.” αναφέρουν τα πλαστά μηνύματα.

“Δυστυχώς χρειάστηκε να παραδώσουμε όλα τα στοιχεία των πελατών μας στις αρχές. Μπορεί να επικοινωνήσουν μαζί σας σε περίπτωση που χρειαστούν περισσότερα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση, την οποία διερευνούν. Οι ακόλουθες πληροφορίες παραδόθηκαν: Το όνομα χρήστη, η διεύθυνση χρέωσης και ο αριθμός τηλεφώνου που παρέχεται κατά την αγορά, καθώς επίσης και τυχόν έγγραφα που διατηρούσαμε στο αρχείο μας (πχ σκαναρισμένες ταυτότητες ή άδειες οδήγησης, εφόσον είχαν αποσταλεί στο τμήμα χρεώσεων)”.

Ωστόσο, ο συν-ιδρυτής της PureVPN, Uzair Gadit, δήλωσε μέσω του blog της εταιρείας ότι τα emails είναι ψεύτικα και ότι η ιστοσελίδα τους έχει παραβιαστεί. Οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στα ονόματα των εγγεγραμμένων χρηστών,  εκμεταλλευόμενοι ευπάθεια σε εφαρμογή WHMCS.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε τους πελάτες ότι οι πληροφορίες χρέωσης, όπως πιστωτικές κάρτες ή άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, δεν έχουν τεθεί σε κίνδυνο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS