Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Kάλεσμα για συμμετοχική ανάπτυξη διαδικτυακής υπηρεσίας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, πραγματοποιεί την πρώτη δράση συμμετοχικής ανάπτυξης web-services ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα.

Το αντικείμενο, είναι η επέκταση της διαδικτυακής υπηρεσίας παροχής στοιχείων Μητρώου με βάση το ΑΦΜ σε πιστοποιημένους χρήστες.

Έπειτα από επικοινωνία που έγινε με τη ΓΓΠΣ και το νέο Γενικό Γραμματέα, αποφασίστηκε η επαναξιολόγηση και ο επανασχεδιασμός του τρόπου χρήσης της διαδικτυακής υπηρεσίας ώστε να επαναλειτουργήσει το συντομότερο.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΓΓΠΣ σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, καλούν έμπειρους προγραμματιστές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη συνεργατική ανάπτυξη της διαδικτυακής εφαρμογής των ΑΦΜ της ΓΓΠΣ.

Όσοι ενδιαφέρονται καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα που θα βρουν εδώ για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους. Όσοι επιλεγούν προκειμένου να συμμετέχουν στην ανάπτυξη των υπηρεσιών και θα συνεισφέρουν, θα λάβουν σχετικές βεβαιώσεις από τη ΓΓΠΣ και την ΕΕΛ/ΛΑΚ.

Με τη δράση αυτήν επιτυγχάνεται η ουσιαστική συμμετοχή εθελοντών προγραμματιστών στη διαμόρφωση προηγμένων υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Για το λόγο αυτό ενθαρρύνεται η συμμετοχή προγραμματιστών όχι μόνο φυσικών αλλά και στελέχη νομικών προσώπων που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανάπτυξη.

Επίσης, με την παροχή ανοιχτών οικονομικών δεδομένων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) μέσα από διαδικτυακές υπηρεσίες (web services) εξασφαλίζεται η δυνατότητα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα απαραίτητα για την ανάπτυξη υπηρεσιών που βελτιώνουν τη ζωή του πολίτη και του καταναλωτή.

Ο κώδικας που θα αναπτυχθεί θα διατεθεί με άδεια European Union Public Licence (EUPL) ενώ τα δεδομένα θα διατίθενται από τη ΓΓΠΣ σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *