Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων για το Prism πέτυχε η Yahoo

Η Microsoft απέστειλε για τον ίδιο λόγο επιστολή στον αμερικανικό υπουργό Δικαιοσύνης.

Μια σημαντική δικαστική νίκη πέτυχε η Yahoo, χάρις στην οποία θα δουν το φως της δημοσιότητας απόρρητα έγγραφα που για πρώτη φορά θα αποκαλύψουν με ποιον τρόπο η αμερικανική κυβέρνηση δικαιολογεί νομικά τη συλλογή ιντερνετικών δεδομένων από την NSA.

Η απόφαση προήλθε από το Δικαστήριο Εποπτείας Εξωτερικών Πληροφοριών (FISC), το οποίο εποπτεύει τις ιντερνετικές παρακολουθήσεις που γίνονται στα πλαίσια του προγράμματος Prism.

Τα έγγραφα αφορούν την έφεση που είχε ασκήσει το 2008 η Yahoo, αμφισβητώντας τη μαζική παροχή δεδομένων στις μυστικές υπηρεσίες χωρίς ένταλμα, όπως προβλέπει ο Πατριωτικός Νόμος. Και θα δείξουν τα νομικά επιχειρήματα που επικαλέστηκε η κυβέρνηση των ΗΠΑ για την απόρριψη της έφεσης, κάτι που τελικά πέτυχε.

Η προσφυγή της εταιρείας στο Δικαστήριο Εποπτείας Εξωτερικών Πληροφοριών έγινε λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη του προγράμματος Prism από τον πρώην τεχνικό σύμβουλο της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν. Τώρα, η αμερικανική κυβέρνηση έχει διορία μέχρι τις 28 Αυγούστου να αποφασίσει ποια έγγραφα της δικαστικής διαμάχης του 2008 είναι κοινοποιήσιμα.

Σύμφωνα με οργανώσεις προστασίας των ψηφιακών δικαιωμάτων, η απόφαση του FISC είναι ένα πολλά υποσχόμενο πρώτο βήμα, καθώς δείχνει ότι το Δικαστήριο δεν συμφωνεί με την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με την απόλυτη μυστικότητα που πρέπει να καλύπτει τις ιντερνετικές παρακολουθήσεις. Επίσης, «θα δείξει έμπρακτα στην κοινή γνώμη ότι όλο αυτό το νομικό πλαίσιο έχει εκχωρήσει τεράστιες εξουσίες στο κράτος», ανέφερε στο Reuters ο Patrick Toomey, από την American Civil Liberties Union.

Από την άλλη πλευρά, η Microsoft απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Eric Holder, ζητώντας του την άδεια να δημοσιοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα κρατικά αιτήματα για την παροχή δεδομένων από τις υπηρεσίες Skype, Hotmail και Skydrive. Η κίνηση έγινε λίγες ημέρες αφότου ο Σνόουντεν αποκάλυψε στον Guardian πως η εταιρεία έχει παραδώσει ακόμη και τον κώδικα κρυπτογράφησής της στην NSA.

 

Πηγή: portal.kathimerini.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *