Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

PRISM: Η Μέρκελ ζητά ισχυρότερους νόμους προστασίας δεδομένων

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει αυστηρότερη νομοθεσία σχετικά με τις προσωπικές πληροφορίες στο Διαδίκτυο.

Σε μια συνέντευξη σε ένα γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, η Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανία επιθυμεί οι εταιρείες του Διαδικτύου να αποκαλύψουν σε ποιούς δίνουν δεδομένα.

Οι δηλώσεις έρχονται εν μέσω του σκανδάλου «Snowden» που εστιάζει στα προγράμματα κατασκοπείας της NSA και τη σχέση μεταξύ των εταιρειών του Διαδικτύου και την υπηρεσία πληροφοριών.

Έχει αποκαλυφθεί ότι εταιρείες όπως η Google, το Facebook, η Yahoo και πολλές άλλες που συνεργάζονται άμεσα με την NSA, της παρείχαν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους.

Ωστόσο, η δήλωση της Μέρκελ, η οποία απαιτεί μια σαφή δέσμευση από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών με το γερμανικό δίκαιο, έρχεται μετά από έναν νέο ισχυρισμό του Edward Snowden.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Snowden αποκάλυψε ότι οι δεσμοί μεταξύ των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών και της NSA είναι αυστηρότεροι από ό, τι νομίζουμε.

Η Μέρκελ θέλει να υπάρχουν ενιαίοι ευρωπαϊκοί κανόνες σχετικά με την προστασία των δεδομένων, ώστε να μπορούν να ενεργούν το ίδιο ενάντια σε εταιρείες που παραβιάζουν τους κανόνες.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *