Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Σπάσιμο κωδικών email και τρόποι προστασίας αυτών

Καλησπέρα φίλοι και αναγνώστες του  blog μου, σήμερα θα σας δείξω ένα οδηγό βίντεο με τον οποίο μπορεί κάποιος να μας κλέψει τον κωδικό του email μας όπως επίσης και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευτούμε.

Με αυτό το τρόπο μπορούμε να ανιχνεύσουμε κωδικούς hotmail, windows live και gmail. Στον οδηγό βίντεο σας δείχνω για hotmail που με τον ίδιο τρόπο γίνετε και για τα windows live.
Για gmail στην επιλογή «Single target» που σας δείχνω στο βίντεο αντί για «pop3.live.com» βάζουμε «smtp.gmail.com», στην «Port» βάζουμε 465, και στο «Protocol» βάζουμε «smtp», επίσης βάζουμε τικ και στην επιλογή «Be verbose», τα άλλα τα κάνουμε όπως και στο βίντεο.
Θα χρειαστούμε 
  • Backtrack ( το backtrack το κατεβάζετε εδώ ή εδώ για torrent ). Το προγραμμάτακι «Hydra-gdk» το οποίο είναι ενσωματωμένο στο backtrack, θα το βρείτε στο μενού => Application-Backtrack-Privilege Escalation- Password Attacks-Online Attacks-Hydra-gtk.
  • Την εικονική μηχανή: κατεβάστε την εδώ.
  • Ένα λεξικό το οποίο θα περιέχει κωδικούς που θα ψάχνει για την εύρεση του κωδικού. Μπορείτε να δείτε τον οδηγό για το πώς φτιάχνουμε wordlist, αν θέλετε κάποιες λίστες κωδικών έχω εδώ 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8.
Τρόποι Προστασίας
 
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την συνήθεια να βάζουμε κωδικούς, όπως, κινητά, ημερομηνίες, ονόματα αγαπημένων και γενικά εύκολους και στοχευμένους κωδικούς. Ένας ο οποίος μας γνωρίζει έστω και λίγο ή ξέρει κάποιες πληροφορίες για μας κυρίως προσωπικές τις οποίες εξάλλου μπορεί εύκολα να βρει κάποιος μιλώντας μας σε ένα chat ή από ένα site κοινωνικής δικτύωσης. Είναι σχετικά εύκολα να μας ανιχνεύσει το κωδικό με αυτό το τρόπο.  Θα φτιάξει εύκολα ένα λεξικό με πάρα πολλούς συνδυασμούς από τα στοιχεία που πήρε και μετά είναι θέμα χρόνου να εντοπίσει το κωδικό.
Ο τρόπος να προστατευτείτε είναι να έχετε μεγάλους κωδικούς με συνδυασμό αριθμών και γραμμάτων μαζί με κεφαλαία και αν είναι δυνατόν να μην έχουν σχέση οι κωδικοί που βάζουμε με προσωπικά μας στοιχεία.
Ο οδηγός που ακολουθεί είναι για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Η όποια απόπειρα να κλέψετε προσωπικά στοιχεία και δεδομένα άλλων είναι αποκλειστικά με δικιά σας ευθύνη.

Τρόπος που μπορεί κάποιος να ανίχνευση τους κωδικούς των email (μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς)

 

Πηγή: lefta4klik.blogspot.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

  1. Οπότε, τα video που κυκλοφορούν on-line με διάφορους τύπους που «σπάνε» σε όλες τις περιπτώσεις για λόγους «ηθικής» είναι μούφα! Αποσκοπούν απλά στα views! Ναι μεν η διαδικασία είναι σωστή, αλλά το αποτέλεσμα παραπληροφορεί! Ο τρόπος που έχει επιτυχία το κάθε video οφείλεται στο γεγονός πως εισάγουν τον κωδικό τους πριν το τεστ στη βιβλιοθήκη που θα αναλύσουν στη συνέχεια και όπως είναι απολύτως λογικό, στο σκαν το πρόγραμμα κάνει επαλήθευση τον κωδικό! Ο μη έχων ιδέα για το πως δουλεύει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, νομίζει πως έγινε κάτι συναρπαστικό! Αμ δε…αν ήταν τόσο εύκολα δεν θα ειχε τι[ποτα στο δίκτυο θα είχαμε παντού πρόσβαση,για αυτο απο αυτα που διαβάζεται κατά καιρούς ουτε 1/10 να μην πιστεύεται

  2. Καλημέρα. πολυ καλο και το βιντεακι πολλα μπραβο !!!! το θεμα ειναι πως δεν καταλαβα κατι.. κατεβασα και τα 8 password list που εχεις αλλα… ποιο ακριβως θα διαλεξω ετσι ωστε να αρχισει να ψαχνει για gmail?? η κανουν γενικα την ιδια δουλεια ολα ???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *