Η Cisco ανακοίνωσε την εξαγορά της SnapAttack, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην ανίχνευση απειλών, με στόχο την ενίσχυση του συνεχώς διευρυνόμενου χαρτοφυλακίου κυβερνοασφάλειάς της.
Η κίνηση αυτή αποσκοπεί ιδιαίτερα στη βελτίωση του Splunk, της κορυφαίας πλατφόρμας SIEM (Security Information and Event Management) της εταιρείας. Πρόκειται για μια στρατηγική πρωτοβουλία που υπογραμμίζει τη δέσμευση της Cisco να στηρίξει τους οργανισμούς απέναντι στις συνεχώς εξελισσόμενες και όλο και πιο σύνθετες κυβερνοαπειλές.
Δείτε ακόμη: Η Cisco διερευνά ισχυρισμούς περί παραβίασης δεδομένων
Η SnapAttack εξειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για τον κύκλο ζωής ανίχνευσης περιεχομένου, καλύπτοντας όλα τα στάδια: από την ανακάλυψη και τη δοκιμή, μέχρι την επικύρωση και την εφαρμογή. Με τη χρήση προηγμένων πληροφοριών για τις απειλές, δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προσαρμόζουν άμεσα τις άμυνές τους στις νέες τακτικές και τεχνικές κυβερνοεγκληματιών.
Νέα εικόνα: Πώς ο Κρόνος κρύφτηκε πίσω από το φεγγάρι!
Βόρεια Κορέα: Κλάπηκαν crypto αξίας $ 659 εκατ. το 2024
Το TikTok ετοιμάζεται για κλείσιμο στις ΗΠΑ την Κυριακή;
Το Splunk, αναπόσπαστο μέρος του συστήματος ασφαλείας της Cisco, είναι μια ισχυρή πλατφόρμα Threat Detection, Investigation, and Response (TDIR), που χρησιμοποιείται από Κέντρα Επιχειρήσεων Ασφαλείας (SOC) σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Splunk Enterprise Security (ES), το βασικό του προϊόν, παρέχει έτοιμο περιεχόμενο ανίχνευσης μέσω τακτικών ενημερώσεων ESCU (Enterprise Security Content Updates).
Διαβάστε επίσης: Cisco: Σοβαρή ευπάθεια στο Firepower Management Center
Η ενσωμάτωση της SnapAttack αναμένεται να επιταχύνει την ανάπτυξη προηγμένων δυνατοτήτων για το Splunk ES, δίνοντας στις ομάδες ασφαλείας πιο ολοκληρωμένη ορατότητα και μεγαλύτερο έλεγχο στις ανιχνευτικές τους προσπάθειες. Αποτέλεσμα θα είναι μια αναβαθμισμένη εμπειρία SOC επόμενης γενιάς, με ταχύτερη ανίχνευση απειλών, βαθύτερη ανάλυση δεδομένων και εκσυγχρονισμένες πλατφόρμες.
Τα βασικά οφέλη αυτής της εξαγοράς περιλαμβάνουν τη βελτίωση της μηχανικής ανίχνευσης, την ενίσχυση της κατανόησης των κενών ασφαλείας και την απλοποίηση της υιοθέτησης του Splunk ES. Επιπλέον, η στρατηγική αυτή προωθεί την αυτοματοποίηση και την χρήση τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης δεδομένων για την πρόβλεψη μελλοντικών γεγονότων, καθιστώντας το SOC πιο αποτελεσματικό και έτοιμο για τις προκλήσεις του μέλλοντος.
Δείτε περισσότερα: Ευπάθεια Bootloader επηρεάζει πάνω από 100 Cisco Switches
Με αυτή την κίνηση, η Cisco ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως ηγέτης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις TDIR που συνδυάζουν την ταχεία ανίχνευση, την αυτοματοποίηση και την προηγμένη ευφυΐα, διαμορφώνοντας το SOC του αύριο.
Πηγή: cybersecuritynews