ΑρχικήsecurityΝέο Hoax "ΠΡΟΣΟΧΗ... ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΙΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK...!!!"

Νέο Hoax “ΠΡΟΣΟΧΗ… ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΙΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK…!!!”

Ας κάνουμε κάτι. Πηγαίνετε στο Google και κάντε αναζήτηση για το παρακάτω link

[quote]mediafire.com/?g1aczaog1d72jl3%2FPhoto-12734.bmp[/quote]

Η αναζήτηση θα σας δείξει αποτελέσματα από ένα σωρό Ελληνικά sites που προσπαθούν να προστατέζουν τους αναγνώστες τους από τους καταστροφικότατους ιούς που παρουσιάζονται κατά καιρό στο Facebook.. Να χαμε να λέγαμε.

Παρακάτω μία από τις δημοσιεύσεις που κυκλοφορούν τριγύρω..

[quote]Ένας νέος ιός έχει κάνει εδώ και λίγες μέρες εμφάνιση στο facebook και προκαλεί πονοκέφαλο στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Ο ιός έρχεται μεσώ chat από φίλους που δεν το γνωρίζουν και ζητά στα «θύματα» να κατεβάσουν ένα αρχείο από συγκεκριμένο link το οποίο καταστυρτέφει τα αρχεία του υπολογιστή.

Όταν έρθετε αντιμέτωποι με ένα μύνημα με τη μορφή mediafire.com/?g1aczaog1d72jl3%2FPhoto-12734.bmp ή παρόμοια, απλά μην μπείτε στον πειρασμό να το πατήσετε.[/quote]

Είναι και ανορθόγραφες..

Επειδή εμείς πριν βοηθήσουμε ένα hoax να εξαπλωθεί το διερευνούμε πρώτα, πήγαμε στο  “καταραμένο” URL και δυστυχώς για όλους αυτούς που αναπαράγουν το hoax, δεν συναντήσαμε κανένα io.. Συναντήσαμε την μια σελίδα του mediafire όπως δείχνει και η εικόνα παρακάτω.

mediafire

Έχει και συνέχεια. Η συγκεκριμένη δημοσίευση “ασφαλείας” είναι παράφραση της δημοσίευσης μας
Προσοχή! στο chat του Facebook, το Dorkbot malware είναι εκεί

Δημοσιεύτηκε 14 Μαΐου, 2013 17:45 και προειδοποιεί για αρχεία φωτογραφιών σε μορφή .jpg. Τεκμηριωμένα όμως, και όχι σαν μια καταστροφολογία που θα επιφέρει παραπάνω κλικς στους διαχειριστές των ιστοσελίδων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS