ΑρχικήinetΠερισσότερες αποδείξεις για το ότι το iPad σκότωσε το PC

Περισσότερες αποδείξεις για το ότι το iPad σκότωσε το PC

SteveJobs-Wide

Για εσάς που παρατηρείται τις πωλήσεις των PC και έχετε διαβάσει για τις πρωτοφανή μειωμένες πωλήσεις τους, τα παρακάτω θα αποτελέσουν ακόμη μια απόδειξη πως πλέον βρισκόμαστε σε μια μετά PC  εποχή και πως χρόνο με τον χρόνο οι πωλήσεις των άλλοτε πανίσχυρων μηχανημάτων θα συνεχίσουν να πέφτουν.

Για πρώτη φορά στην ιστορία οι πωλήσεις των tablet θα ξεπεράσουν αυτές των PC  μέσα στο 2013. Όχι και άσχημα αν αναλογιστεί κανείς ότι έρχεται από μια κατηγορία που όταν δημιουργήθηκε με τη εμφάνιση του iPad οι κατασκευαστές PC την κορόιδευαν και θεωρούσαν τρελό τον Steve Jobs και την Apple που περίμενε να έχει κέρδη από ένα τέτοιο “gadget”. Μόλις 4 χρόνια μετά και η μεγάλη ανατροπή ήρθε από ένα “gadget” και έχει ταρακουνήσει μια βιομηχανία ολόκληρη.

Το NPD DisplaySearch, αναφέρει σήμερα πως οι παγκόσμιες πωλήσεις των tablet θα εκτοξευτούν στα 256.5 εκατομμύρια φτάνοντας τα 579.4 εκατομμύρια μέχρι το 2017.

Το μόνο 2 προϊόντα που συνεχίζουν να αντιστέκονται είναι τα Ultrabooks όπως το Macbook Air αλλά και τα νέα υβριδικά laptop που είναι και touchscreen και αποτελούν την τελευταία ελπίδα των κατασκευαστών μιας και η παραπάνω μελέτη αναφέρει μια αύξηση στις πωλήσεις τους κατά 48% μέχρι το 2014.

Το PC είναι και επίσημα πλέον ένα προϊόν που δεν χρειάζονται απαραίτητα οι άνθρωποι μιας και οι βασικές του λειτουργίες έχουν μεταφερθεί σε συσκευές όπως τα iPhone και iPad. Δεν πρόκειται βέβαια να φύγει από τις ζωές μας ακόμη και οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν αλλά καθώς θα περνάνε τα χρόνια όλο και λιγότερο με αποτέλεσμα οι πωλήσεις του να συνεχίσουν να πέφτουν.

Η επανάσταση του iPad ήταν επιτυχημένη και το όραμα του Steve Jobs 4 χρόνια μετά έχει σάρκα και οστά!

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS