ΑρχικήUpdatesΜε το iOS 18 μπορείτε να δώσετε στο Siri νέο όνομα

Με το iOS 18 μπορείτε να δώσετε στο Siri νέο όνομα

Η Apple πρόσθεσε μια νέα δυνατότητα προσβασιμότητας, τις Φωνητικές Συντομεύσεις, στο iOS 18. Τώρα που το iOS 18 είναι διαθέσιμο σε beta έκδοση, οι χρήστες ανακάλυψαν ότι αυτή η λειτουργία επιτρέπει στο Siri να μαθαίνει νέες λέξεις.

iOS 18 Siri

Διαβάστε σχετικά: Apple: Κάποιες Siri λειτουργίες δεν θα κυκλοφορήσουν στο iOS 18 έως το 2025

Με τις Φωνητικές Συντομεύσεις (Vocal Shortcuts), μπορείτε να αντιστοιχίσετε μια προσαρμοσμένη φράση που το Siri μπορεί να κατανοήσει για την εκκίνηση συντομεύσεων και την εκτέλεση “σύνθετων εργασιών”. Μία από τις συντομεύσεις που μπορείτε να ρυθμίσετε είναι μια εναλλακτική για το “Hey Siri”.

Για να ρυθμίσετε μια φωνητική συντόμευση για το Siri, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην ενότητα Προσβασιμότητα και κάντε κύλιση προς τα κάτω στις Φωνητικές Συντομεύσεις. Από εκεί, επιλέξτε “Ρύθμιση Φωνητικών Συντομεύσεων” και στη συνέχεια επιλέξτε “Siri” (όχι “Αίτημα Siri”). Πληκτρολογήστε τη νέα φράση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε το Siri, όπως “Υπολογιστής”.

Μόλις οριστεί η νέα σας φράση, μπορείτε να την πείτε για να ενεργοποιήσετε το Siri στο iPhone σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η δυνατότητα περιορίζεται στο iPhone και δεν συγχρονίζεται με άλλες συσκευές, όπως το HomePod, οπότε για αυτές τις συσκευές θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το “Siri”.

Διαβάστε επίσης: Apple: Φαίνεται να μην πληρώνει την OpenAI για να χρησιμοποιήσει το ChatGPT στο iOS 18

Όπως αναφέρεται στο Reddit, όταν ρυθμίζετε τη φωνητική συντόμευση, πρέπει να κάνετε μια παύση για να περιμένετε να ενεργοποιηθεί πριν δώσετε την εντολή σας. Με το Siri, μπορείτε να πείτε ολόκληρη τη φράση, όπως “Hey Siri, τι ώρα είναι;” χωρίς να χρειάζεται να σταματήσετε. Αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη με τη ρύθμιση Vocal Shortcut. Πρέπει πρώτα να πείτε τη λέξη αφύπνισης, να κάνετε παύση και μετά να δώσετε την εντολή μόλις ενεργοποιηθεί το Siri.

Λόγω αυτής της καθυστέρησης, πιθανότατα αυτή δεν είναι μια επιλογή που οι περισσότεροι θα θέλουν να χρησιμοποιούν συνεχώς. Ωστόσο, το Siri θα εξακολουθεί να ενεργοποιείται με το “Hey Siri” καθώς και με τη συντόμευση.

Δείτε ακόμα: iOS 18: Μπορείτε να επιλέξετε Apple TV ή HomePod ως το Home Hub σας

Siri iOS 18

Οι φωνητικές συντομεύσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ορίσετε μια φωνητική εντολή που θα εκτελεί οποιαδήποτε συντόμευση, καθώς και για να ενεργοποιείτε εφαρμογές, λειτουργίες συστήματος όπως λήψη στιγμιότυπου οθόνης, αλλαγή έντασης ήχου, κύλιση, ενεργοποίηση του Κέντρου Ελέγχου και άλλα. Αυτές οι συντομεύσεις μπορούν να συνδυαστούν με έναν προσαρμοσμένο ήχο αντί για ομιλία και είναι μια χρήσιμη επιλογή προσβασιμότητας για όσους χρειάζονται εναλλακτικούς τρόπους ενεργοποίησης των λειτουργιών του συστήματος.

Διαβάστε επίσης: iOS 18: Προσθέτει Pop-Out Bezel κινούμενα σχέδια όταν πατάτε τα κουμπιά του iPhone

Πηγή: macrumors

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS