Τετάρτη, 8 Απριλίου, 07:45
Αρχική inet Deep Web: Το τρομακτικά ανήθικο διαδίκτυο

Deep Web: Το τρομακτικά ανήθικο διαδίκτυο

Γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο διαδίκτυο από εκείνο που ήδη γνωρίζετε και βλέπετε (αν όχι διαβάστε εδώ);

Στην πραγματικότητα, το “ορατό” στρώμα του ιστού που μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω των δημοφιλών μηχανών αναζήτησης είναι μόνο το ένα μέρος του διαδικτύου.

Το κρυμμένο διαδίκτυο είναι το περιεχόμενο που δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμο, <…>

γνωστό και ως DEEPNET (μερικές φορές αποκαλείται darknet, ή Deep Web ή Hidden Web).

Το περιεχόμενο αποτελείται μόνο από ιστοσελίδες που δεν υπάρχουν και δεν ανακαλύπτονται από τις μηχανές αναζήτησης και πρόσβαση έχουν μόνο μια χούφτα ανθρώποι. Υπάρχουν βέβαια και μερικά μέρη του που είναι κρυμμένα πολύ βαθύτερα.

Ένα μέρος του DEEPNET είναι προσβάσιμο μέσω του ανώνυμου δικτύου του Tor.

Το Tor αρχικά χρηματοδοτήθηκε από το Εργαστήριο Ναυτικών Ερευνών των ΗΠΑ, όταν κυκλοφόρησε το 2002 και χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο για την προστασία της ανωνυμίας σε απευθείας σύνδεση αναφέρει η sophos.

Η επίσκεψη σε ένα δικτυακό τόπο μέσω του Tor εκτρέπει τη σύνδεση σας μέσα από μια τυχαιοποιημένη πορεία υπολογιστών άλλων χρηστών Tor »πριν από την επίτευξη του στόχου του web server, κρύβοντας ουσιαστικά την τοποθεσία σας από αυτόν το διακομιστή.

Αλλά γιατί όλα αυτά;

Μπορεί να μην είναι έκπληξη ότι, ενώ το Tor χρησιμοποιείται για πολλές νόμιμους ή ηθικούς σκοπούς, το Deep Web είναι η βάση για ένα ευρύ φάσμα εγκληματικότητας και παράνομου περιεχομένου.

Αντίθετα από τις κανονικές ιστοσελίδες, οι σελίδες του DEEPNET δεν έχουν φιλικές διευθύνσεις URL.

Αντ ‘αυτού, είναι μια φαινομενικά τυχαία σειρά χαρακτήρων που ακολουθείται από την κατάληξη ”.onion”  και παρέχει πρόσβαση σε αυτές τις κρυφές ιστοσελίδες. Στο DEEPNET υπάρχει το “The Hidden Wiki” που παρέχει καταχωρήσεις αυτών των διευθύνσεων URL για να διευκολυνθεί η χρήση του DEEPNET.

Εδώ είναι μια επιλογή των δικτυακών τόπων που αναφέρονται:

  • Banker & Co – Professional Service για Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος
  • Paypal4free – Hacked Paypal λογαριασμοί προς πώληση
  • Eris – #1 Deepweb Dealer – παρέχει πρόσβαση για αγορά κάνναβης, LSD, DMT, μανιτάρια, MDMA και οποιουδήποτε άλλου ναρκωτικού!
  • All Purpose Identities – Ψεύτικες ταυτότητες για ΗΠΑ και Καναδά, άδειες, διαβατήρια και άλλα πολλά
  • Rent-a-Hacker – Επαγγελματίες hackers προς ενοικίαση, DDOS, hacking, για καταστροφή sites, κατασκοπεία κλπ.
  • Contract Killer – Σκοτώστε το πρόβλημά σας (καταδότης, paparazzi, πλούσιο άντρα, αστυνομικό, δικαστή, ανταγωνιστή, κλπ). (Host: FH)
  • Crime Network  – για εγκλήματα γενικότερα

Το πραγματικά τρομακτικό περιεχόμενο δεν είναι ότι αυτό που βλέπουμε στο DEEPNET. Όσο βαθύτερα βουτήξετε στις ιστοσελίδες του τόσο πιο σκούρο γίνεται το περιεχόμενο του.

Έχει υπάρξει πολλή συζήτηση ως προς το κατά πόσο το Tor μπορεί να κρατήσει τις online δραστηριότητές σας ανώνυμες. Έχουμε ήδη δει πώς σελίδες του Tor που πουλούσαν ναρκωτικά έκλεισαν από τις αρχές ή πως το FBI εμπόδισε την κακοποίηση παιδιών μέσω παρόμοιων ιστοσελίδων του DEEPNET.

Η προσπάθεια όμως που απαιτείται από τους φορείς επιβολής του νόμου να παρακολουθήσουν χρήστες του Tor όμως είναι πάρα πολλή έως και ανέφικτη.

Οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι είναι σε θέση να αστυνομεύσουν το διαδίκτυο, αλλά η δυσκολία τους να επιβάλουν μια online νομοθεσία μοιάζει ανέφικτη.

Μερικοί δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν να επιβληθεί αυτός ο νόμος.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, οι Anonymous αμφιλεγόμενα πήραν την κατάσταση στα χέρια τους όταν άρχισαν να ρίχνουν υποτιθέμενες ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας, συμπεριλαμβανομένης και της Lolita City, ιστοσελίδα του darknet.

H ύπαρξη του DEEPNET θέτει ένα μεγαλύτερο ερώτημα: ποιο είναι το κόστος της online ανωνυμίας στην σημερινή κοινωνία;

Η έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αρχίζει να είναι λίγο μπερδεμένη στο online περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι λένε ότι το πλαίσιο των ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν είναι ισχύει στις online δραστηριότητες και ηθική φιλοσοφία θα πρέπει να καλείται αντ ‘αυτών για να κριθεί τι είναι σωστό και τι λάθος.

Βεβαίως, το Tor έχει και ηθική χρήση. Το Tor επιτρέπει την ελευθερία του λόγου σε αυτούς που ζουν κάτω από καταπιεστικά καθεστώτα και προστατεύει τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ποινική δίωξη.

Το Tor είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Όμως:

Παρέχει ταυτόχρονα στους συγγραφείς malware έξυπνες μεθόδους για την απόκρυψη κακόβουλων εντολών και ελέγχου. Βοηθάει τους αναλυτές malware στον τομέα της έρευνας τους.

Οι διευθύνσεις IP των συγγραφέων κακόβουλου λογισμικού είναι στη μαύρη λίστα από τα γνωστό anti-virus, έτσι συχνά χρησιμοποιούν το Tor για να τα ξεπεράσουν.

Όλες αυτές οι χρήσεις του Tor φέρνουν ερωτήματα τα οποία χρειάζονται απαντήσεις. Πόσο ηθικό και πόσο νόμιμο είναι να νοικιάζεις έναν δολοφόνο; Πόσο εύκολο είναι τελικά να αγοράσεις ένα παιδάκι για οποιαδήποτε χρήση;

Χωρίς κανένα νομικό πλαίσιο και χωρίς κώδικα δεοντολογίας το Tor φαντάζει τρομακτικό και εντελώς παράνομο. Δεν συμπεριλαμβάνουμε την δράση των ακτιβιστών μέσα σε όλο αυτό αν και σύμφωνα με το νομικό καθεστώς κάθε χώρας ακόμα και αυτό είναι παράνομο. Τα ναρκωτικά και οι ανθρώπινες ζωές  έχουν κόστος αφού όλα μπορείς να τα αγοράσεις και να τα πωλήσεις.

Θα πρέπει οι χρήστες να έχουν τη δυνατότητα της ανώνυμης περιήγησης στο Διαδίκτυο;

 

Πηγή: secnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Call of Duty Mobile: Το season 5 φέρνει νέα όπλα και modes !

Το Call of Duty Mobile, ένα από τα πιο γνωστά battle royale παιχνίδια, μόλις ανακοίνωσε νέο season...

80% των Microsoft Exchange Servers δεν έχει λάβει patch για κρίσιμο σφάλμα!

Η Microsoft διόρθωσε πρόσφατα ένα κρίσιμο σφάλμα εκτέλεσης απομακρυσμένου κώδικα στον Microsoft Exchange Server. Αυτό το σφάλμα επιτρέπει σε χάκερς να χρησιμοποιήσουν...

Καραντίνα hack: Ανακαλύψτε νέους τρόπους διασκέδασης στο διαδίκτυο

Καραντίνα hack: Ανακαλύψτε νέους τρόπους διασκέδασης στο διαδίκτυο-Η πανδημία του κορονοϊού έχει αναγκάσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παραμείνουν κλειδωμένοι...

Πως να κατεβάσετε δωρεάν (download) μια ταινία;

Ακολουθεί οδηγός για το πως να κατεβάσετε μια ταινία δωρεάν (download) στον υπολογιστή ή στο κινητό σας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες on-demand, δωρεάν site...

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...

Microsoft: Ανακοινώνει το IPE, το νέο code integrity χαρακτηριστικό για Linux

Η Microsoft δημοσίευσε, αυτήν την εβδομάδα, λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο project που ετοιμάζει η εταιρεία και...