Πρόκειται για το πρώτο χαρακτηριστικό του κατασκευαστή smartphone που τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό θα είναι ένα Magic Eraser σαν αυτό της Google, αλλά OnePlus.
Η OnePlus είναι η πιο πρόσφατη εταιρεία που ακολουθεί τη μόδα της τεχνητής νοημοσύνης. Ο κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών κυκλοφορεί ένα νέο εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών που ονομάζεται AI Eraser, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αφαιρούν περιττά αντικείμενα από τις φωτογραφίες τους. Το νέο χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο σε μια σειρά από smartphones της OnePlus, συμπεριλαμβανομένων των OnePlus 12, 12R, 11 και Open.
Για να χρησιμοποιήσει κάποιος το AI Eraser, πρέπει αρχικά να επισημάνει τα μέρη της εικόνας που χρειάζονται αφαίρεση. Αυτά μπορεί να είναι τυχαίοι άνθρωποι ή ένας βρώμικος κάδος απορριμμάτων, αλλά μπορεί επίσης να είναι “ατέλειες” στη φωτογραφία. Στη συνέχεια, η τεχνητή νοημοσύνη αναλύει αυτήν την περιοχή και δημιουργεί ένα φόντο που η OnePlus υποστηρίζει ότι θα συνδυαστεί με την υπάρχουσα εικόνα. Αν ακούγεται γνωστό, λειτουργεί ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο με τα εργαλεία Generative Fill της Adobe και Magic Eraser της Google.
Δείτε ακόμα: Rivian: Έφτασε τις 100.000 παραγωγές EV οχημάτων
Ανακαλύψτε τον Μικροσκοπικό Εξωπλανήτη κοντά στο Άστρο του Μπαρναρντ
Το ρομπότ AV1 βοηθά άρρωστα παιδιά να μην χάνουν μαθήματα
Τυφώνας Milton: Αναβάλλεται η εκτόξευση του Europa Clipper
Ωστόσο, αυτή είναι μια νέα επιχείρηση για τη OnePlus, η οποία χρησιμοποιεί το ιδιόκτητο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) της για να τροφοδοτήσει το AI Eraser.
Δείτε επίσης: Η Samsung αναπτύσσει ένα εντελώς νέο foldable smartphone
“Ως το πρώτο χαρακτηριστικό της OnePlus βασισμένο στην τεχνολογία γεννητικής νοημοσύνης, το AI Eraser αποτελεί το πρώτο βήμα στο όραμά μας να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα του χρήστη μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και να επαναστατήσουμε το μέλλον της επεξεργασίας φωτογραφιών, εξουσιάζοντας τους χρήστες να δημιουργήσουν εκπληκτικές φωτογραφίες με λίγα μόνο αγγίγματα,” δήλωσε ο Kinder Liu, πρόεδρος και COO της OnePlus.
“Φέτος, σχεδιάζουμε να εισαγάγουμε περισσότερα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, και ανυπομονούμε για την επερχόμενη διαθεσιμότητά τους.”
Πηγή: engadget