ΑρχικήUpdatesiOS 17.5: Επιτρέπει στους χρήστες της ΕΕ να κατεβάζουν εφαρμογές από ιστότοπους

iOS 17.5: Επιτρέπει στους χρήστες της ΕΕ να κατεβάζουν εφαρμογές από ιστότοπους

Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα την πρώτη beta του iOS 17.5 προς τους προγραμματιστές. Η ενημέρωση εισάγει υποστήριξη για λήψη εφαρμογών από ιστότοπους προγραμματιστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναμενόταν.

iOS 17.5

Στην έκδοση iOS 17.4, η Apple άρχισε να επιτρέπει στους προγραμματιστές να προσφέρουν τις εφαρμογές τους μέσω εναλλακτικών αγορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές. Αρχικά, η Apple είχε προγραμματίσει να περιορίσει την πρόσβαση σε εφαρμογές μόνο σε αυτές τις αγορές. Ωστόσο, τον Μάρτιο ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίζει επίσης τη λήψη εφαρμογών απευθείας από ιστότοπους.

Διαβάστε ακόμη: Το iOS 17.4 προσέφερε σημαντική βελτίωση στα iPhone 12

Για να δημιουργήσουν μια εφαρμογή λήψης από μια ιστοσελίδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι προγραμματιστές πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Απαραίτητο είναι να είναι μέλη του Προγράμματος Προγραμματιστών της Apple για τουλάχιστον δύο συνεχόμενα έτη και να έχουν δημιουργήσει μια εφαρμογή με περισσότερες από ένα εκατομμύριο εγκαταστάσεις σε συσκευές iOS στην Ευρωπαϊκή Ένωση το προηγούμενο έτος. Πρόσθετες απαιτήσεις περιλαμβάνουν την υποβολή στη διαδικασία επικύρωσης δήλωσης της Apple και τη δημοσίευση διαφανών πολιτικών συλλογής δεδομένων.

Η Apple θα προσφέρει στους εξουσιοδοτημένους προγραμματιστές ένα API που επιτρέπει τη λήψη των εφαρμογών τους μέσω του ιστού. Με αυτό τον τρόπο, οι εφαρμογές που λαμβάνονται μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας, να επαναφέρονται, να ενημερώνονται και να υποστηρίζουν πολλές λειτουργίες.

Για πρώτη φορά, με την άφιξη του iOS 17.5, η Apple εγκρίνει τη λήψη εφαρμογών απευθείας από ιστότοπο. Αυτή η υποστήριξη θα επιτρέψει σε εφαρμογές όπως το Spotify, το Fortnite και άλλες να κατεβαίνουν απευθείας σε iPhone, εάν οι δημιουργοί τους αποδεχτούν τους όρους της Apple.

Οι εφαρμογές που προσφέρονται μέσω του ιστότοπου δεν υπόκεινται σε προμήθεια προς την Apple, αλλά επιβάλλεται βασικό τέλος τεχνολογίας ύψους 0,50 ευρώ.

apple ios 17.5

Δείτε επίσης: Darcula: Νέα phishing υπηρεσία στοχεύει χρήστες Android και iOS

Όπως συμβαίνει στις εναλλακτικές αγορές εφαρμογών, οι λήψεις εφαρμογών από τον ιστότοπο είναι διαθέσιμες στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο βάσει των όρων του DMA. Σημειώστε ότι οι εφαρμογές μπορούν να ληφθούν μόνο με αυτό τον τρόπο μόνο στο iPhone, καθώς οι αλλαγές δεν ισχύουν για το iPad.

Πηγή: macrumors

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS