ΑρχικήSecurityGoogle: Διαγραφή δεδομένων στο Incognito μετά από μήνυση

Google: Διαγραφή δεδομένων στο Incognito μετά από μήνυση

Η Google θα διαγράψει τα δεδομένα περιήγησης που είχε συγκεντρώσει από χρήστες του Chrome, οι οποίοι πίστευαν ότι δεν συλλέγονταν κατά τη χρήση της λειτουργίας ανώνυμης περιήγησης (Incognito), όπως αναφέρεται σε νέα αναφορά της Wall Street Journal.

google incognito

Αυτό το μέτρο αποτελεί μέρος συμφωνίας με χρήστες που είχαν υποβάλει μήνυση για πρώτη φορά το 2020, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η χρήση της λειτουργίας ανώνυμης περιήγησης δεν αποτρέπει τη Google από τη συλλογή μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων σχετικά με το ιστορικό περιήγησης ενός συγκεκριμένου χρήστη.

Διαβάστε επίσης: Google: Κατηγορείται για παρακολούθηση ακόμη και σε “Incognito mode”

Οι λεπτομέρειες για τη διευθέτηση της ομαδικής αγωγής κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Google θα διαγράψει δισεκατομμύρια σημεία δεδομένων από την ανώνυμη περιήγηση (Incognito) και θα υποχρεώσει την εταιρεία να ενημερώνει σχετικά με τα στοιχεία που συλλέγει στην ιδιωτική περιήγηση. Επιπλέον, ο διακανονισμός θα επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν τα cookies τρίτων στις ρυθμίσεις της Ανώνυμης Περιήγησης (Incognito).

google incognito

Η Google έφτασε σε διακανονισμό τον Δεκέμβριο του 2023, ο οποίος απέτρεψε τη δίκη, αλλά πρέπει ακόμα να εγκριθεί από δικαστή. Η συμφωνία που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα δεν περιλαμβάνει πληρωμές προς μεμονωμένους χρήστες, αλλά μπορεί να επιτρέψει στους ανθρώπους να υποβάλουν ατομικά οικονομικά αιτήματα στο μέλλον.

Πηγή: gizmodo

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS